Αγιασμός στο μοναδικό σχολείο του Καστελλόριζου παρουσία της ΠτΔ (video)

Αγιασμός στο μοναδικό σχολείο του Καστελλόριζου παρουσία της ΠτΔ (video)

Στον αγιασμό του μοναδικού σχολείου στο Καστελλόριζο παραβρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή της στο ακριτικό νησί. Προηγουμένως η κα Σακελλαροπούλου, παρέστη στη δοξολογία της εορτής της Υψώσεως Του Τιμίου Σταυρού στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
«Με την καθημερινή χρήση, η μάσκα θα γίνει συνήθεια. Δεν προστατεύετε μόνο τον εαυτό σας τους φίλους σας και την οικογένειά σας, αλλά δείχνετε ότι αποτελείτε ένα υπεύθυνο μέλος της κοινότητας, τόνισε η κα Σακελλαροπούλου, απευθυνόμενη στους μαθητές.

Αναλυτικά το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας:

"Αγαπητά μου παιδιά,

Ανοίγεται μπροστά σας μια καινούργια σχολική χρονιά γεμάτη υποσχέσεις: να μάθετε καινούργια πράγματα, να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Δεν είναι όμως μια χρονιά σαν τις προηγούμενες. Φέτος, εκτός από τα τετράδια και τα βιβλία σας θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας ένα καινούργιο εξάρτημα: τη μάσκα. Σαν σκέψη μπορεί να μη σας φαίνεται ευχάριστη, στην πορεία όμως θα διαπιστώσετε ότι με τη συνεχή χρήση θα ξεχάσετε την παρουσία της. Θα γίνει μια συνήθεια. Κάτι όπως τα γυαλιά, για εμάς τους μύωπες.
Φορώντας την και τηρώντας τους κανόνες προστασίας, δεν διασφαλίζετε μόνο την υγεία σας, την υγεία των φίλων, των δασκάλων σας, των γονιών σας, της γιαγιάς και του παππού σας. Κάνετε κάτι πιο σημαντικό: δείχνετε ότι αποτελείτε υπεύθυνα μέλη της κοινότητας, ότι ενδιαφέρεστε για τον διπλανό σας, ότι συνειδητοποιείτε πως η ατομική μας ευτυχία εξαρτάται απόλυτα από την ευτυχία του συνόλου.

Αγαπητά μου παιδιά,

Διαβαίνοντας σήμερα το πρωί την πόρτα του σχολείου σας, διψάτε να μάθετε. Έχετε ερωτήματα και ζητάτε απαντήσεις. Είναι μια ανάγκη, από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθείτε ποτέ. Αυτή η περιέργεια θα σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε πνευματικά, να πλουτίσετε την κατανόηση και την ευαισθησία σας, να αποκτήσετε αυστηρά κριτήρια κι έτσι να διακρίνετε το σωστό από το λάθος, το δίκαιο από το άδικο, την αλήθεια από το ψέμα. Σας εύχομαι ολόψυχα καλό ξεκίνημα στο πιο όμορφο ταξίδι της ζωής του ανθρώπου, το ταξίδι προς τη γνώση. Καλή χρονιά!".

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/3hqq7Md
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.