Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ: Αγωνιστική απάντηση στην πρόθεση της κυβέρνησης για «λουκέτο» στο τέλος του χρόνου


Με νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να απαντήσουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στην πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» στην εταιρεία στο τέλος του έτους.

Σε αυτό το πλαίσιο τα σωματεία των εργαζομένων προχωρούν σε Γενικές Συνελεύσεις την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στο σύνολο των εγκαταστάσεων της επιχείρησης, με πρόταση για 24ωρη απεργία και νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Με μια κίνηση που αναδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η διάλυση της ΛΑΡΚΟ, ο ειδικός εκκαθαριστής ενημέρωσε τα διευθυντικά στελέχη της ΛΑΡΚΟ ότι στις 31/12/2020 θα σταματήσει η λειτουργία της εταιρείας.

Μπροστά στην εξέλιξη αυτή συνεδρίασε το Συντονιστικό των Σωματείων Εργαζομένων, όπου αποφασίστηκε η διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων με πρόταση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ως συνέχεια του 8μηνου αγώνα, συνεχίζουν να απαιτούν το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης», τονίζουν τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ σε κοινή ανακοίνωσή τους και απευθύνουν κάλεσμα στα Σωματεία όλων των κλάδων να συνεχίσουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα τους, για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και όλων των θέσεων εργασίας, με ενιαίο χαρακτήρα του εργοστασίου και των μεταλλείων κάτω από δημόσιο έλεγχο, με ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες δυνατότητές της.

Διαλύουν τη ΛΑΡΚΟ για τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων

«Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ για την εκποίηση - ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων και των δεσμεύσεων που έχουν πάρει αυτές απέναντι στην ΕΕ και σε συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που εξυπηρετούν, έχει τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, την ασφαλή εργασία, την περιουσία και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού», τονίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, σε ανακοίνωσή του μετά την ενημέρωση του ειδικού εκκαθαριστή για λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ στο τέλος του έτους. Το κλαδικό Συνδικάτο καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις θέσεις των εργαζομένων που έχουν κατατεθεί δύο φορές στη Βουλή και διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά της, τις θέσεις εργασίας και την παραπέρα ανάπτυξή της.

Ταυτόχρονα, το Συνδικάτο καταγγέλλει για μία ακόμη φορά την απαξίωση των μέτρων ασφαλείας, την εντατικοποίηση της εργασίας, την εκβιαστική τακτική απέναντι στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, που δημιουργούν συνθήκες για σοβαρό εργατικό «ατύχημα» (απανωτά περιστατικά τις τελευταίες μέρες «προειδοποιούν» σχετικά), καθώς και τη μη καταβολή των αποζημιώσεων στις οικογένειες των νεκρών εργαζομένων.

www.902.gr
Νεότερη Παλαιότερη