Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας και η Μάχη των Θερμοπυλών σε τρισδιάστατο βίντεο

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας διεξήχθη στις 22 Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ, στα Στενά της Σαλαμίνας (στον Σαρωνικό Κόλπο, κοντά στην Αθήνα) μεταξύ της συμμαχίας των ελληνικών πόλεων-κρατών και της Περσικής Αυτοκρατορίας. Η ναυμαχία της Σαλαμίνας αποτέλεσε την σημαντικότερη σύγκρουση και την αρχή του τέλους της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε το 480 π.Χ.

Ένα υπέροχο βίντεο από την ενότητα "Πολυμεσικές εφαρμογές" του "Πολεμικού Μουσείου Αθηνών".



Η Μάχη των Θερμοπυλών

Η Μάχη των Θερμοπυλών διεξήχθη το 480 π.Χ. (παράλληλα με τη ναυμαχία του Αρτεμισίου) μεταξύ των Ελλήνων και των Περσών, κατά την δεύτερη περσική εισβολή στην Ελλάδα.

Η ταινία ξεκινάει με μια εισαγωγή στο γεγονός: την επιλογή του χώρου από τους Έλληνες, τον αριθμό και τη σύνθεση των 2 στρατών, την περιγραφή της διαδρομής του περσικού στρατού και στόλου και τέλος τις θέσεις των 2 στρατών στο χώρο των Θερμοπυλών. 



Ακολουθούν σκηνές από τις 3 μέρες της βασικής μάχης και της ναυμαχίας στο Αρτεμίσιο, στις οποίες εκτός της τοπογραφίας δίνονται στοιχεία για του εξοπλισμούς των αντίπαλων στρατευμάτων.

Σκηνοθεσία: Martin Andrée, Σενάριο: Martin Andrée, Πάυλος Κουλούρης, Ιωάννης Αρβανίτης, Αφήγηση: Νέστορας Κοψίδας, Μουσική: Κατερίνα Παπαδά, Αποστόλης Οικονόμου, Γραφικά 3D/2D: Ϊδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Μοντάζ: Λουκάς Τουλιάτος, Ιστορική και Επιστημονική Επιμέλεια: Ϊδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Παραγωγή: Ϊδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

ΕΡΓΟ: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ

ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΣΗ: ΕΥΡΟΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ε. Ε. 2000-2006 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ





from Αρχαία Ελλάς https://ift.tt/2DHTpbo
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη