Πρόστιμο από την Πυροσβεστική για αμελή χρήση φωτιάς στο ύπαιθρο

Πρόστιμο από την Πυροσβεστική για αμελή χρήση φωτιάς στο ύπαιθρο

Νέο διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε από πυροσβεστικούς υπαλλήλους του Νομού Μαγνησίας, ύψους 225 ευρώ, το οποίο αυξομειώνεται σύμφωνα και με το ημερήσιο δείκτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, για αμελή χρήση φωτιάς σε υπαίθριους χώρους.

Μάλιστα, κατόπιν σχετικών εντολών του διοικητή Πυροσβεστικής Μαγνησίας, πυράρχου Νικόλαου Μητσιογιάννη, προς όλα τα στελέχη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και κλιμακίων του Νομού, όπου εμπεριέχονται και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, οι έλεγχοι για αμελή χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο θα είναι εντατικοί και αυστηροί, και θα αφορούν περιπτώσεις τόσο σε οικοπεδικούς χώρους, όσο και σε γεωργικές εκτάσεις και βοσκότοπους.

Επιπλέον, σε συμβάντα που εκδηλώνονται σε γεωργικές εκτάσεις, θα ενημερώνεται αρμοδίως και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με την κοινοποίηση των συντεταγμένων της καλλιεργημένης έκτασης, για περικοπή ή αποκλεισμό από τις σχετικές επιδοτήσεις σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται.

Παράλληλα και ανεξάρτητα από την επιβολή διοικητικών προστίμων, κατά περίπτωση και όπου υπάρχει πυρκαγιά, θα σχηματίζονται δικογραφίες από τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, για τυχόν ποινικές ευθύνες των υπαιτίων, αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

www.ert.gr

via ert.gr https://ift.tt/3jESzvg
Νεότερη Παλαιότερη