Ικανοποίηση Γ. Αντωνιάδη – Αν. Μπιτάκη από την επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας

Ικανοποίηση Γ. Αντωνιάδη – Αν. Μπιτάκη από την επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας

Ικανοποιημένοι δηλώνουν ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης και ο δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, από τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, για την ανάπτυξη του Αμυνταίου και των υπόλοιπων περιοχών της Φλώρινας μετά από την απολιγνιτοποίηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνιάδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Φλώρινας, «θέσαμε τέσσερα βασικά θέματα στον υπουργό όπως η ομαλή λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης και των ορυχείων, τα αρδευτικά του Αμυνταίου για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, το φυσικό αέριο και τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης Φλώρινας όπως, επίσης, και τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης Αμυνταίου. Επιπλέον, θέσαμε και την αναγκαιότητα υλοποίησης σημαντικών έργων για την ανάπτυξη της περιοχής όπως η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Φλώρινας-Πτολεμαΐδας».

Ο βουλευτής Φλώρινας επισήμανε ότι θα πρέπει και οι φορείς να είναι έτοιμοι και να έχουν τις απαραίτητες μελέτες για την ανάπτυξη αυτών των δομών, έτσι ώστε να απορροφηθούν όλα τα χρήματα που θα δοθούν στην περιφέρεια για την ανάπτυξη των λιγνιτικών περιοχών, στη μεταλιγνιτική περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει από την περιοχή του Αμυνταίου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Φλώρινας τόνισε ότι ο Δήμος είναι καθόλα έτοιμος με τις προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής, τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο και για τη μελλοντική λειτουργία της τηλεθέρμανσης με τη σύνδεσή της με τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδα 5 που ήδη κατασκευάζεται.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/33v9eei
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.