-->

Παραλίγο νέο εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα


Για τέταρτη φορά μέσα σε 15 ημέρες, παραλίγο να συμβεί εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, σύμφωνα με το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, χθες Τετάρτη «η ηλεκτροκάμινος Ν5 (δύο μέρες μετά από την επαναλειτουργία της λόγω αντίστοιχης ζημιάς) τρύπησε ακριβώς στο ίδιο σημείο. Ο χειριστής που πραγματοποιούσε εργασίες ακριβώς από κάτω, καθαρίζοντας τα υπολείμματα της προηγούμενης ζημιάς, «από θαύμα δεν ψήθηκε».

Το συνδικάτο, σημειώνει πως «μέσα σε αυτό το δεκαπενθήμερο έχει στείλει τέσσερις (4) επιστολές στις αρμόδιες υπηρεσίες να έρθουν να ελέγξουν. Καμία απάντηση. Ούτε ίχνος, ούτε φωνή». Είναι υποχρεωμένοι κυβέρνηση και «διαχείριση», τονίζει το Συνδικάτο, «να μας ενημερώσουν για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, να διασφαλίσουν τη συνέχιση της ενιαίας παραγωγικής λειτουργίας όλων των χώρων, με όλους τους εργαζόμενους».

Καλούμε, σημειώνει το Συνδικάτο, «τους εργαζόμενους στη γενική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων ΛΑΡΚΟ την Παρασκευή 13.00 το μεσημέρι στην πύλη του εργοστασίου».

«Την Πέμπτη 17/09/2020 στις 8.30 το πρωί τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στη ΛΑΡΚΟ θα διαμαρτυρηθούν στο υπουργείο Ενέργειας. Καλούμε τα σωματεία της Αττικής να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους», καταλήγει το Συνδικάτο.

www.902.gr
Από το Blogger.
-->