Δημήτριος Συλεούνης: Η Λαμία σε μικρό χρονικό διάστημα θα αποκτήσει το δικό της αθλητικό κόσμημα που θα διατεθεί στη χρήση των δημοτών της αλλά και της ευρύτερης περιοχής


Η τοποθέτηση του Προέδρου της Κοινότητας Λαμιέων Δημήτριου Συλεούνη σχετικά με την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου κολυμβητηρίου Λαμίας.

Μετά από αρκετά χρόνια και προβλήματα διαδικαστικά αλλά και ουσιαστικά, το όνειρο όλων μας γίνεται πραγματικότητα. Οι εργασίες κατασκευής του νέου, υπερσύγχρονου Κλειστού Κολυμβητηρίου Λαμίας ξεκίνησαν με την εγκατάσταση του εργολάβου του έργου.
  
Πρόκειται για κτήριο εμβαδού περίπου  5.800,00 m² , το οποίο  περιλαμβάνει δύο δεξαμενές κολύμβησης:

  •  μία ολυμπιακών διαστάσεων  (50μ x 25μ) και
  •  μία μικρή εκμάθησης, η οποία προς το παρόν δεν θα είναι στεγασμένη.

Το κολυμβητήριο έχει χωρητικότητα 1.132 θεατών και περιλαμβάνει αποδυτήρια, βοηθητικούς χώρους και όλους τους απαιτούμενους  χώρους για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του. 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 9.500.000,00 € και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με βάση Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Λαμιέων (φορέας υλοποίησης)  και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (φορέας χρηματοδότησης). Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μεχρι το τέλος του 2022. Η άψογη και συνεχής συνεργασία του πρώην Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας και νυν Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού έφερε το ποθητό αποτέλεσμα. 
  
Τους ευχαριστούμε όλους και ιδιαίτερα τους υπηρεσιακούς παράγοντες που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πορεία υλοποίησης του έργου. Η Λαμία σε μικρό χρονικό διάστημα θα αποκτήσει το δικό της αθλητικό κόσμημα που θα διατεθεί στη χρήση των δημοτών της αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η αναβάθμιση του τόπου μας είναι μονόδρομος και αποτελεί υποχρέωση όλων μας.




Νεότερη Παλαιότερη