Ναγκόρνο - Καραμπάχ: Όχι στο διάλογο λένε Aζέροι και Αρμένιοι

AzAmbassadeFr Twitter

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ απέρριψε κάθε πιθανότητα συνομιλιών με τη γειτονική Αρμενία για το θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, δηλώνοντας ότι οι απαιτήσεις του Γερεβάν είναι «απαράδεκτες» μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. Από την πλευρά του , ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν  είπε ότι «το κλίμα δεν είναι το σωστό» για συνομιλίες. 

Μέρκελ και Μάας ζητούν κατάπαυση του πυρός - Διαψεύδει η Τουρικία την κατάρριψη αρμενικού μαχητικού

Από την πλευρά τους, Μέρκελ και Μάας ζητούν κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ και επιστροφή στις διαπραγματεύσεις. Η Τουρκία πάντως διαψεύδει ότι κατέρριψε αρμενικό στρατιωτικό αεροπλάνο με το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας να ανακοινώνει επίσημα ότι τουρκικό μαχητικό F-16 κατέρριψε αρμενικό μαχητικό. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, ο Αλίεφ είπε ότι δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσουν συνομιλίες με την Αρμενία, δεδομένης της στάσης που τηρούν επί του παρόντος οι ηγέτες της χώρας.

Ο Αζέρος πρόεδρος είπε επίσης ότι η σύμμαχος της χώρας του Τουρκία δεν εμπλέκεται στη σύγκρουση, χαρακτηρίζοντας «σταθεροποιητικό» τον ρόλο της Άγκυρας στην περιοχή. «Η Τουρκία είναι αδελφό έθνος και σύμμαχός μας. Μας παρέχει μόνο ηθική υποστήριξη και είμαστε ευγνώμονες στην Άγκυρα για την αλληλεγγύη της» είπε.

Αναφερόμενος στην κατάρριψη ενός αρμενικού μαχητικού Su-25, την οποία ανακοίνωσε νωρίτερα η Αρμενία, είπε ότι δεν έχουν αναπτυχθεί μαχητικά αεροσκάφη F-16 πάνω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass.

Ο Αλίεφ είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν μαχητές από τη Συρία στη ζώνη των συγκρούσεων, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, λέγοντας ότι αυτή η πληροφορία είναι " fake news". «Δεν υπάρχουν Σύροι μαχητές. Δεν υπάρχει ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο», πρόσθεσε.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός απορρίπτει την έναρξη συνομιλιών με τους Αζέρους: «Το κλίμα δεν είναι το σωστό»

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν απέρριψε την πιθανότητα έναρξης συνομιλιών με το Αζερμπαϊτζάν, μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση, ο Πασινιάν είπε ότι «το κλίμα δεν είναι το σωστό» για συνομιλίες, ενώ συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός είπε ότι υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματικοί βρίσκονται στο Αζερμπαϊτζάν και διευθύνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, προειδοποιώντας ότι απειλείται η ίδια η ύπαρξη του αρμενικού λαού.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕvia Ειδησεις https://ift.tt/3jftqYt
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.