Γιάννης Σαρακιώτης προς Κυβέρνηση: «Προστατέψτε τους αλιείς από αθέμιτες πρακτικές»



Τις καταγγελίες του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Στυλίδας, σχετικά με τις αθέμιτες πρακτικές που πλήττουν τη δραστηριότητα τους και εκφυλίζουν την παραγωγική διαδικασία, φέρνει με ερώτηση του στη Βουλή, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και μετά από απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, νέος Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε, είναι επιτακτική η ανάγκη παρέμβασης της Πολιτείας απέναντι στις καταγγελλόμενες αθέμιτες πρακτικές, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να παραγκωνίζονται από τις τοπικές αγορές οι επαγγελματίες του κλάδου της αλιείας στην περιοχή.

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Σαρακιώτης απευθύνει τα παρακάτω ερωτήματα προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής:

  1. Προτίθενται οι υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των αρμοδίων Υπουργείων να παρέμβουν, διερευνώντας τα εκ μέρους του ως άνω αναφερομένου Συνεταιρισμού καταγγελλόμενα;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των αρμοδίων Υπουργείων προκειμένου να εξαλειφθούν οι ως άνω καταγγελλόμενες πράξεις

Νεότερη Παλαιότερη