Δοκιμή μικρού τηλεχειριζόμενου υποβρυχίου για μετρήσεις

Δοκιμή μικρού τηλεχειριζόμενου υποβρυχίου για μετρήσεις  
Η δοκιμαστική επίδειξη ενός μικρού τηλεχειριζόμενου υποβρυχίου που έχει τη δυνατότητα να εκτελεί ωκεανογραφικές μετρήσεις, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου από το Εργαστήριο Παράκτιας και Θαλάσσιας Έρευνας του ΙΤΕ.

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο ROV έχει  επιχειρησιακό βάθος 150 μέτρων, είναι εξοπλισμένο με δύο κάμερες που παρέχουν εξειδικευμένες απεικονίσεις, δειγματολήπτες νερού και ιζήματος, καθώς και αισθητήρες για την θερμοκρασία και την πίεση. Επιπλέον έχει την δυνατότητα μέσω ενός αισθητήρα για την πραγματοποίηση μετρήσεων πάχους δομών μέσω ακουστικών μεθόδων.

Στόχος της συγκεκριμένης έρευνας είναι ευκολότερη   αποτύπωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με σκοπό την ανίχνευση και αναγνώριση υποθαλάσσιων θέσεων πολιτιστικής κληρονομίας σε παράκτιες περιοχές.

Στην δοκιμαστική επίδειξη συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Μηνάς Παπαδάκης, ο διευθυντής Παράκτιας και Θαλάσσιας Έρευνας του ΙΤΕ, Νίκος Καμπάνης, ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμιος Δουβής, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Γιώργος Αλεξάκης, εκπρόσωποι του ΙΤΕ και του ΟΛΗ.

www.ert.gr

via ert.gr https://ift.tt/32P9owL
Νεότερη Παλαιότερη