ΕΛΚ: Αμέριστη υποστήριξη στην Ελλάδα και σκληρή απάντηση στον Ερντογάν- Συνομιλία Μητσοτάκη με Βέμπερ

ΕΛΚ: Αμέριστη υποστήριξη στην Ελλάδα και σκληρή απάντηση στον Ερντογάν- Συνομιλία Μητσοτάκη με Βέμπερ

«Δεν είμαστε όμηροι της Τουρκίας», διαμηνύει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με συνεχείς αναρτήσεις του, ενώ βρισκόταν μάλιστα σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη του προεδρείου του κόμματος στην οποία συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης ο πρωθυπουργός είχε συζήτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο. Ριζική επανεξέταση των σχέσεων με την Τουρκία, προετοιμασία για νέες κυρώσεις, αλλά και τερματισμό της ενταξιακής πορείας της Άγκυρας, είναι μεταξύ των μηνυμάτων από το μεγαλύτερο κόμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Υποστηρίζουμε πλήρως τς προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να προστατέψει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα. Οι εκβιασμοί δεν περνούν», τονίζει ο ίδιος ο Μάνφρεντ Βέμπερ σε ανάρτησή του.

«Είναι απαράδεκτο να δίνει η Ευρώπη κάθε φορά που ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τα σύνορα της Τουρκίας και να παραβιάσει τις συμφωνίες μετανάστευσης. Πρέπει να αλλάξουμε το παιχνίδι. Δεν θα εκβιαστούμε», αναφέρεται σε μια ανάρτηση ενώ στην επόμενη επισημαίνεται: «Είναι καιρός να επανεξετάσουμε ριζικά τους δεσμούς μας με την Τουρκία. Πρέπει να τερματίσουμε τη διαδικασία ένταξης και να ξανασκεφτούμε μια σχέση, στην οποία δεν θα είμαστε όμηροι.

Αναφορικά με την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αναφέρει: Εάν συνεχιστούν οι προκλήσεις, ο Ερντογάν πρέπει να χτυπηθεί εκεί που πονάει περισσότερο: στο πορτοφόλι του.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2R8mhNe
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.