-->

Λ. Μενδώνη: Αγώνας δρόμου να σωθούν αρχαιότητες και έργα τέχνης στην Καρδίτσα

Λ. Μενδώνη: Αγώνας δρόμου να σωθούν αρχαιότητες και έργα τέχνης στην Καρδίτσα

Τη δέσμευση ότι το υπουργείο θα κάνει ό,τι μπορεί για να σωθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα έργα τέχνης και ο εξοπλισμός του Αρχαιολογικούς Μουσείου και της Δημοτικής Πινακοθήκης, για τις ζημιές που υπέστησαν από τον 'Ιανό, ανέλαβε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, από την Καρδίτσα.
Σημειώνεται ότι ζημιές έχουν υποστεί και οι υποδομές του Μουσείου, όπως και πάρα πολλοί πίνακες ζωγραφικής στα υπόγεια της Πινακοθήκης.

Ήδη η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας, Μαρία Βαϊοπούλου έχει κάνει μία εκτίμηση για το τι θα απαιτηθεί ενώ ήταν σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο από την πρώτη στιγμή ενημερώνοντας για τις ζημιές.

 

Στην Καρδίτσα βρίσκεται συνεργείο συντηρητών του υπουργείου Πολιτισμού που εργάζεται στην αποκατάσταση των αρχαιολογικών θησαυρών και των έργων τέχνης.
Τέλος η κ. Μενδώνη επισήμανε ότι είναι ανάγκη να εκπονηθεί ένα Επιχειρησιακό Σχέδιο Προστασίας του Μουσείου και των έργων τέχνης της Πινακοθήκης.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2RZvwiU
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->