Βουλή: Ευρύτατη συναίνεση για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Photo: eurokinissi

Με ευρύτατη συναίνεση έδωσε η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, το πράσινο φως για τη νέα δομή και το βασικό σχέδιο διάταξης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί οριστικά από το ΚΥΣΕΑ.

Εκτός από την πλειοψηφία της ΝΔ, θετική γνώμη διατύπωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. Κατά τάχθηκε το ΚΚΕ. «Παρών» δήλωσε το ΜέΡΑ25.

Το σχέδιο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αφορά σε συντηρήσεις, αναβαθμίσεις, καθώς και εξοπλιστικά προγράμματα για την περίοδο 2020 - 2034, ενώ η νέα δομή περιλαμβάνει και τη λεγόμενη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, στην οποία θα υπάγονται ενιαία οι Ειδικές Δυνάμεις Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Παράλληλα, κατά πληροφορίες, προβλέπεται η δημιουργία νέων πολυδύναμων μονάδων με επάνδρωση άνω του 80%, ώστε να είναι πιο λειτουργικές και να μειωθεί περαιτέρω ο χρόνος αντίδρασής τους σε ενδεχόμενη κρίση, γεγονός που σηματοδοτεί συγχώνευση ή αναστολή λειτουργίας στρατοπέδων.

Για το περιεχόμενο του σχεδίου, είχε ενημερώνει νωρίτερα σήμερα τα μέλη της Επιτροπής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σε ειδική συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στο Υπουργείο Αμύνης με τη συμμετοχή σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των αρχηγών των Επιτελείων.  



via Ειδησεις https://ift.tt/3iYgxBU
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη