Γερμανία: Με νευροτοξική ουσία δηλητηριάστηκε ο Αλ. Ναβάλνι

Γερμανία: Με νευροτοξική ουσία δηλητηριάστηκε ο Αλ. Ναβάλνι

Οι τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι δείχνουν χωρίς αμφιβολία ότι χρησιμοποιήθηκε ο νευροτοξικός παράγοντας της ομάδας «Νόβιτσοκ» για να δηλητηριαστεί ο επικριτής του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Οι εξετάσεις αίματος του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου, έγιναν σε εργαστήριο του γερμανικού στρατού. Για «αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία» έκανε λόγο ο Στ. Ζάιμπερτ.

«Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα ενημερώσει τους εταίρους της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ για τα αποτελέσματα της έρευνας» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «θα συζητήσει την κατάλληλη κοινή απάντηση με τους εταίρους υπό το φως της ρωσικής αντίδρασης».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ότι το Βερολίνο δεν έχει ενημερώσει την Μόσχα για τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει σχετικά με τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι με Novichok.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε ότι η Μόσχα εξακολουθεί να περιμένει την απάντηση στο αίτημα που υπέβαλε η γενική εισαγγελία της Ρωσίας στη Γερμανία για την υγεία του Ναβάλνι, τη διάγνωση που έγινε και τα αποτελέσματα των εξετάσεών του.

Πηγές: Reuters, TASS

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3lHPuwi
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη