Αναβίωση του Κολοκοτρώνειου Αγώνα Δρόμου

Αναβίωση του Κολοκοτρώνειου Αγώνα Δρόμου

Ο Δήμος Τριπόλεως σε συνεργασία με τους τοπικούς αθλητικούς Συλλόγους της πόλης, ΕΟΣ Τριπόλεως, ΣΔΥ Τριπόλεως και Αρκάδες Δρομείς, ανακοινώνει την αναβίωση του Κολοκοτρώνειου Αγώνα Δρόμου.

Στόχος είναι να αναγεννηθεί και να καθιερωθεί τέτοιες μέρες κάθε χρόνο.

Ο αγώνας εντάσσεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της Άλωσης της Τριπολιτσάς από τους Έλληνες, στις 23 Σεπτεμβρίου 1821.

Ημερομηνία διεξαγωγής Αγώνα: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Διαδρομή Αγώνα: Λιμποβίσι Αρκαδίας (Οικία Κολοκοτρωναίων) – Τρίπολη

Απόσταση αγώνα: 28 χλμ.

Ώρα Εκκίνησης: 15.00

Χρονικό όριο αγώνα: Ορίζονται οι 4 ½ ώρες(μέχρι τις 19.30)

Τερματισμός Αγώνα: Πλατεία Άρεως (Άγαλμα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Θα ξεκινήσει στις 15.00 το μεσημέρι του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου, από το Λιμποβίσι Αρκαδίας, πάνω στο Όρος Μαίναλο, από τον προαύλιο χώρο της Οικίας των Κολοκοτρωναίων. Στην εκκίνηση υπάρχει και χώρος στάθμευσης.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από τα 1.200 μέτρα υψόμετρο περίπου και θα κατέλθει στα 500 μέτρα υψόμετρο στην Τρίπολη, και συγκεκριμένα στην Πλατεία Άρεως, όπου και ο τερματισμός μπροστά από το άγαλμα του Γέρου του Μωριά.

Όλος ο αγώνας κινείται επί άσφαλτου, πάνω σε δημόσια οδό ήπιας κίνησης αυτοκινήτων. Θα ξεκινήσει από το Λιμποβίσι, και μετά από 6 περίπου χιλιόμετρα θα βγει στην Επαρχιακή Οδό Αλωνίσταινας-Τριπόλεως, στην οποία οι δρομείς θα στρίψουν δεξιά, προκειμένου να κατευθυνθούν προς την Τρίπολη.

Οι δρομείς θα περάσουν παραπλεύρως της Κοινότητας Πιάνας, και θα διασχίσουν την Άνω και την Κάτω Δάβια. Ο τερματισμός, αφού εισέλθουν στον οικιστικό ιστό της Τρίπολης, θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Άρεως στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Το όριο του αγώνα είναι οι 4 ½ ώρες, και καλούνται όλοι οι δρομείς να έχουν τερματίσει μέχρι τις 19.30 του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου. Η χιλιομετρική απόσταση του αγώνα είναι 28 χιλιόμετρα, όλα επί σαφάλτου.

πηγή φωτο: runnermagazine.gr

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2FzDNYd
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.