Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας: Εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ - Ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα


Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στη ΛΑΡΚΟ. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στα ηλεκτρόφιλτρα του εργοστασίου της Λάρυμνας, ξεκόλλησε λαμαρίνα και τραυμάτισε στην πλάτη εργαζόμενο, ο οποίος μετέβη στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

Το Συνδικάτο Μετάλλου ν. Φθιώτιδας τονίζει την ανάγκη να παρέμβουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες για μέτρα ασφαλείας.

Σε επιστολή του στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος (ΕΜΝΕ), στο ΣΕΠΕ Λαμίας και τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σημειώνει ότι όχι μόνο οι αρμόδιοι δεν έχουν λάβει τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας, αλλά τρομοκρατούν τους εργαζόμενους.

«Την προηγούμενη εβδομάδα σας ενημερώσαμε για τιμωρία που επιδόθηκε σε εργαζόμενους διότι την Παρασκευή 28 Ιούλη, ημέρα καύσωνα, σε ένα τμήμα χωρίς κλιματιστικό και νερό, αρνήθηκαν να εργαστούν υπερωριακά. Σας ενημερώσαμε για την τρομοκρατία που καλλιεργείται, όπως π.χ στην απολογία τους, όπου η τοπική διεύθυνση του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα τους "πρότεινε" με ύφος "να ζητήσουν συγγνώμη διότι ο ιδιώτης θα δει το φάκελό τους"», σημειώνει το Συνδικάτο.

Παράλληλα, αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι στην εταιρεία "ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ", όπου μόλις έκλεισαν ένα χρόνο εργασίας απολύθηκαν και ξανά προσλήφθηκαν "για να μην αποκτήσουν δικαιώματα", όπως τους λέει ο εργολάβος», ενώ «στο τμήμα παραγωγής pellet, καταπατώντας κάθε λογική που μπορεί να έχει ένα υποτυπώδες οργανόγραμμα, ωθούν τους εργοδηγούς και τους επιστάτες να χειριστούν εγκαταστάσεις. Έχουν μόνο δύο εργάτες σε κάθε βάρδια, τους υποχρεώνουν να πραγματοποιήσουν τα 3 (έκτακτα) τους ρεπό και από την άλλη απαιτούν να δουλεύουν τα τακτικά τους ρεπό, απαιτούν από τους εργαζόμενους να λένε και "μάλιστα" σε όλα».

www.902.gr
Νεότερη Παλαιότερη