Η ΕΛΜΕ Ροδόπης για την κατάσταση στην Παιδεία

Η ΕΛΜΕ Ροδόπης για την κατάσταση στην Παιδεία

Σε μήνυμά της η ΕΛΜΕ Ροδόπης. σημειώνει σε αναφορά της για την κατάσταση της παιδείας σήμερα: «Θέλαμε και θέλουμε σχολεία ανοιχτά, τους μαθητές κοντά μας. Γιατί πρέπει να βρίσκονται κοντά μας σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Για να τους στηρίξουμε όχι μόνον γνωστικά, αλλά και παιδαγωγικά – ψυχολογικά στην εποχή της αλλαγής της καθημερινότητάς μας. Περιμέναμε από την Πολιτεία να εξασφαλίσει τις υλικές συνθήκες, τα ελάχιστα προαπαιτούμενα για τη διδασκαλία, την ομαλή συνέχιση της λειτουργικής σχέσης εκπαιδευτικών – μαθητών. Προσωπικό καθαριότητας, μέτρα για την τήρηση των φυσικών αποστάσεων, διασφάλιση όρων υγιεινής και ασφάλειας, περιοδικούς ελέγχους – τεστ κ.ά.»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος κος Μιχάλης Βασιλειάδης και ο γενικός γραμματέας Ευάγγελος Λίτσος για λογαριασμό του Δ.Σ.: «Είναι σαφές ότι το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να παρέχει στους εκπαιδευτικούς, υποστήριξη νομική, ηθική, ουσιαστική στη βία που δεχόμαστε καθημερινά από εμπλεκόμενους και μη στην εκπαιδευτική διαδικασία. Να μην μας χρησιμοποιήσει ως κυματοθραύστες αντιδράσεων για τις δικές της πράξεις και παραλείψεις. Να κατευθύνει την εκπαιδευτική κοινότητα με ένα σαφές πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες.»

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Σε κάθε παρέμβασή του το Υπουργείο Παιδείας δημιουργεί αναστάτωση και σύγχυση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Θα ήταν λοιπόν καλύτερο να σιωπούν και να αναλάβουν επιτέλους πρωτοβουλίες για την ομαλή λειτουργία των σχολείων την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, την κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.»

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/3jhZlYf
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.