Προετοιμασία της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, στο Κωπαϊδικό πεδίο, για το καιρικό φαινόμενο ΙΑΝΟΣ


Ως αύριο το μεσημέρι ολοκληρώνεται το άνοιγμα των φραγμάτων σε όλο το Κωπαϊδικό πεδίο. Η αρδευτική περίοδος έληξε επίσημα στις 15 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τον Κανονισμό Άρδευσης. Βρισκόμαστε στη διαδικασία ανοίγματος όλων των φραγμάτων και βεβαίως προετοιμαζόμαστε για την επερχομένη κακοκαιρία.
Όλα τα φράγματά μας από τη Χαιρώνεια ως τη Ράχη και το Γερμανικό, καθώς και η εσωτερική και η κεντρική αδειάζουν κατευθύνοντας το νερό προς την Υλίκη, για να είναι σε ετοιμότητα να υποδεχθούν τη νέα κακοκαιρία.

Μηχανήματα έργου τοποθετούνται σε κομβικά σημεία του κάμπου έτοιμα να επιχειρήσουν εάν παραστεί ανάγκη καθώς και σε αυξημένη ετοιμότητα  βρίσκεται και όλο το προσωπικό της Π. Ε. Βοιωτίας.

«Είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα και προσπαθούμε να διαχειριστούμε με τον ορθολογικότερο τρόπο και στο σωστό χρόνο τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία θα πλήξουν το Νομό μας», τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης , Φανή Παπαθωμά.


    Η ΕΜΥ εξέδωσε το υπ. αριθμ. 4/2020 ΈΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ   ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ με γενικά χαρακτηριστικά :  Κακοκαιρία θα επικρατήσει στην κεντρική και νότια Ελλάδα από το απόγευμα της Πέμπτης (17-09-2020)  που θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.



via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/35OJBb4
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη