Λαμία: Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών στα Εγκαίνια της Εκθέσεως «Gravures και Χάρτες Θερμοπυλών»


Στα Εγκαίνια της Εκθέσεως τέχνης «Gravures και Χάρτες Θερμοπυλών», η οποία και πραγματοποιείται στην πόλη της Λαμίας επί τη επετείω συμπληρώσεως 2.500 ετών από την Μάχη των Θερμοπυλών, στον πολυχώρο πολιτισμού- τέχνης και ιστορίας «genesis art – eco synergy» στην οδό Αθ. Διάκου στη Λαμία, παρευρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Εταιρείας κ. Νικολάου Παρλαβάντζα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών εξέφρασε τα συγχαρητήρια του και την πατρική του αγάπη  στον εμπνευστή της Εκθέσεως, Λαμιώτη καλλιτέχνη κ. Δημήτριο Κολτσίδα, καθώς και στον Πρόεδρο και στην επιμελήτρια της Εκθέσεως κ. Ραφαέλα Κολτσίδα και εδήλωσε για ακόμη μία φορά, ότι η Εκκλησία είναι μία ανοιχτή αγκαλιά για τους ανθρώπους του πνεύματος, της διανόησης, της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι και επιθυμούν να συνδράμουν με την τέχνη τους σε κάθε κοινό σκοπό, προς όφελος όλων των ανθρώπων.

Ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στην Έκθεση και εθαύμασε τα καλλιτεχνήματα, ενώ για αρκετή ώρα είχε μία ουσιαστική και πολύ όμορφη συναναστροφή με όλους τους παρευρισκομένους.




Νεότερη Παλαιότερη