Εμβόλιο της γρίπης – Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν (video)

Εμβόλιο της γρίπης – Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν (video)

Το θέμα του αντιγριπικού εμβολιασμού και της επάρκειας των εμβολίων, προβληματίζει τόσο τους φαρμακοποιούς όσο και τους πολίτες.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Κώστας Λουράντος, πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αθήνας, το αν θα είναι επαρκής η ποσότητα των εμβολίων της γρίπης, θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, αν δηλαδή ζητηθεί μόνο από αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη επαρκεί.

Αν προσέλθουν και όσοι δεν έχουν ανάγκη τότε θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα επάρκειας, γιατί έρχονται μερικοί και μου λένε γράψε τέσσερα για όλη την οικογένεια, ορισμένοι δεν το έχουν ξανακάνει και αυτό δείχνει μία ευαισθησία και ένα φόβο.

Απαντώντας σε ερώτημα για το ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν ο κ. Λουράντος τόνισε πως: «θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι όσοι είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου, είναι δηλαδή πάνω από 60 ετών, όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα όπως διαβήτης, προβλήματα αναπνευστικού κλπ, τα παιδιά και όσοι εργάζονται σε κλειστούς χώρους και έρχονται σε επαφή με εν δυνάμει επικίνδυνες περιπτώσεις, όπως πχ είναι οι υγειονομικοί, οι καθηγητές, κλπ. Την επιλογή του ποιος θα εμβολιαστεί την έχει ο γιατρός που θα το συνταγογραφήσει, το εμβόλιο είναι πρόληψη».

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση

Πηγή: EΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3bQ9HLS
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη