Δάσκαλος Ιστορίας κέρδισε το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» μετά από 14 χρόνια

Δάσκαλος Ιστορίας κέρδισε το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» μετά από 14 χρόνια

Ακόμα και οι πιο δύσκολες προκλήσεις κάποια στιγμή βρίσκουν μπροστά τους τον άνθρωπο που θα τις φέρει εις πέρας. 14 χρόνια μετά τον προηγούμενο που το είχε καταφέρει, ο 57χρονος δάσκαλος Donald Fear, από το Shropshire κατάφερε να λάβει το έπαθλο του ενός εκατομμυρίου λιρών, στο παιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» της βρετανικής τηλεόρασης.  Μάλιστα ένα χρόνο πριν ο αδελφός του έχει καταφέρει να σηκώσει μισό εκατομμύριο λίρες, φτάνοντας ένα βήμα πριν από την τελική νίκη. Ο καθηγητής ιστορίας κατάφερε να γίνει ο πρώτος που παίρνει το μεγάλο βραβείο, διανύοντας όλη την απόσταση των ερωτήσεων μέσα σε μόλις 20 λεπτά. Μάλιστα σε κανένα σημείο των απαντήσεών του δεν έδειξε την παραμικρή αμφιβολία. Στην τελική ερώτηση, «το 1718 ποιος πειρατής πέθανε σε μάχη στις ακτές όπου σήμερα βρίσκεται η Β. Καρολίνα», ήξερε τι θα απαντήσει πριν ακόμη ολοκληρωθεί η εκφώνησή της, καθώς ένα χρόνο πριν δίδασκε στους μαθητές του την εποχή της πειρατείας ως ειδική ενότητα. 

Ο  Donald Fear διδάσκει στο σχολείο από το οποίο πέρασε και ο Τζέρεμι Κόρμπιν.  Σύμφωνα με τα όσα είπε μετά τη μεγάλη του νίκη σχεδιάζει να δώσει το 70% περίπου των χρημάτων στην οικογένειά του και να σπαταλήσει τα υπόλοιπα για μία άνετη συνταξιοδότηση. Μιλώντας στην εφημερίδα «The Μirror» τόνισε ότι Εάν είχα ένα εκατομμύριο λίρες πριν πραγματικά δεν θα είχα την παραμικρή ιδέα για το πού μπορώ να τα σπαταλήσω.  για παράδειγμα μπορεί να αγόρασα μία Aston Martin αλλά αν έμπαινα μέσα σε αυτό το αυτοκίνητο Δεν ήξερα πώς θα βγω καθότι είμαι λίγο ευτραφής.  αυτή τη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι να αποκτήσω στο προσεχές μέλλον είναι ένα τροχόσπιτο.

Πηγή: ert.gr

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3c3teZH
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη