Κοινή δήλωση Σ. Φάμελλου – Π. Πέρκα για αναφορά στο master plan απολιγνιτοποίησης από τον πρωθυπουργό

Κοινή δήλωση Σ. Φάμελλου – Π. Πέρκα για αναφορά στο master plan απολιγνιτοποίησης από τον πρωθυπουργό

Κοινή δήλωση έκαναν ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, και η αναπληρώτρια τομεάρχης Ενέργειας και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας, Πέτη Πέρκα, για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού σε σχέση με το master plan για την απολιγνιτοποίηση στη Δυτική Μακεδονία.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «γεμάτη ανακρίβειες και αοριστίες η απάντηση του κ. Μητσοτάκη σε ερώτηση δημοσιογράφου για το masterplan, την πορεία της απολιγνιτοποίησης και τη στήριξη της Δ. Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης».

Υπογραμμίζουν ακόμα, μεταξύ άλλων, «'ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της καύσης λιγνίτη', είναι ανακρίβεια διατυπωμένη με αφέλεια και στυλ: Εμείς μιλάμε για απανθρακοποίηση και δίκαιη μετάβαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του τότε Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, δεσμεύτηκε στο στόχο της κλιματικής ουδετερότητας ήδη από τον Ιούνιο του 2019. Το προσχέδιο ΕΣΕΚ που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ βασιζόταν στη συνολική μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα, με μείωση της συμμετοχής και του λιγνίτη και του φυσικού αερίου στο μίγμα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός, που ξεκίνησε τη χρηματοδότηση της Δίκαιης Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών ήδη από το 2018-19, χρηματοδότηση που η ΝΔ δεν έχει κατορθώσει ακόμη να ενεργοποιήσει στο σύνολό της.
'Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε καίγοντας ορυκτά καύσιμα' ΝΤΡΟΠΗ: Ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Μητσοτάκη ότι και το φυσικό αέριο είναι ορυκτό καύσιμο και ότι η επιλογή του να το διατηρήσει στο μίγμα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας μέχρι το 2050 δεν συνάδει με την μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή…να του το πει όμως κομψά γιατί όλοι οι σχεδιασμοί του αφορούν μόνο στην προώθηση συμφερόντων στο χώρο του φυσικού αερίου!».

 

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/3hpCuIB
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.