Το Καστελόριζο στη «μέγγενη» της τουρκική Navtex - Πάει στο νησί η Σακελλαροπούλου

photo: Eurokinissi

Εύφλεκτο, με ό,τι αυτό σημαίνει, προβλέπεται το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου με επίκεντρο το Καστελόριζο. Στις 12 του μηνός η Τουρκία αναμένεται να επεκτείνει τη NAVTEX προσεγγίζοντας με τις φρεγάτες της επικίνδυνα το Καστελόριζο, πιθανόν ακόμη και στα 6 ναυτικά μίλια.

Την επομένη, στις 13 εκεί θα βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για να παραστεί στον εορτασμό της 77ης επετείου απελευθέρωσης

Στην Αθήνα πιστεύεται ότι η  Τουρκία μπορεί να ρισκάρει ακόμη και πολεμική σύγκρουση θέλοντας να συρθούμε σε διαπραγματεύσεις έπειτα από πολεμικό επεισόδιο για να επιβάλλει τους δικούς της όρους.

Πού στοχεύει η Άγκυρα

Στόχος της Αγκύρας είναι να φθάσει το Oruc Reis πολύ κοντά στο Καστελόριζο, ξεπερνώντας όλα τα όρια καθώς σε αυτή την περίπτωση εάν τελικά οι Τούρκοι τραβήξουν τα πράγματα στα άκρα, τα τουρκικά πολεμικά πλοία , θα είναι σχεδόν ορατά από την ίδια την κυρία Σακελαροπούλου, την ακολουθία της και τους άλλους επίσημους. Θα πρόκειται δηλαδή από την πλευρά της Άγκυρας για άνευ προηγούμενου έμπρακτη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Απέναντι σε αυτή την εκρηκτική πρόκληση η ελληνική πλευρά δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και όλα δείχνουν πως το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει η κορύφωση της έντασης που ξεκίνησε με την εμφάνιση του Οruc Reis στα χωρικά μας ύδατα. Διότι με απλά λόγια, αν το τουρκικό πολεμικό ναυτικό φθάσει ανενόχλητο στα έξι μίλια από το Καστελόριζο τότε η Ελλάδα δεν έχει εκ των πραγμάτων άλλη επιλογή από το να πράξει τα αυτονόητα χωρίς κανείς να την κατηγορήσει ότι άνοιξε πρώτη την πύλη του φρενοκομείου.

Φτιάχνουν κλίμα τα τουρκικά ΜΜΕ

Εάν δεν το πράξει η ελληνική πλευρά, τότε το μόνο που θα απομένει μετά με τους Τούρκους χωρίς σταματημό και το θράσος του στα ύψη, θα είναι τα πολεμικά τους να …ελλιμενιστούν στο ακριτικό νησί. Ήδη τα τουρκικά ΜΜΕ δημιουργούν κλίμα χαρακτηρίζοντας σε δημοσιεύματα τους ''προκλητική'' την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στο νησί.

Σε αυτά τα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, συνεχίζοντα τα περί «στρατικοποίησης του νησιού» καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Τούρκων αντιβαίνει στις Διεθνείς Συνθήκες. Όλα δείχνουν λοιπόν, πως πλησιάζουμε στην κόκκινη γραμμή με την Τουρκία και τον Ερντογάν όχι μόνον να μην κάνει πίσω αλλά με τις έρευνες, τις ασκήσεις και την γενικότερη επιθετικότητά της Αγκύρας, επιδιώκει να δημιουργήσει κλοιό και ατμόσφαιρα ασφυξίας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου που ξεκινά από την Κύπρο και φθάνει όλο και βορειότερα μέχρι την Ρόδο, την Κάρπαθο και το Καστελόριζο.



via Ειδησεις https://ift.tt/3jUZ7pP
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη