O Γιάννης Οικονόμου για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων από τις περιφέρειες και τους δήμους


Ερώτηση για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων από τις περιφέρειες και τους δήμους, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα κατέθεσα προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο.

Η πανδημία του κορωνοϊού επέφερε πολύ σοβαρές επιπτώσεις στα έσοδα των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, ειδικά της περιφέρειας, αφού φέτος εξαιτίας των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού υπάρχει μεγάλη δυσκολία να αντλήσουν τα έσοδα που θα τους επιτρέψουν να καλύψουν τις βασικές τους υποχρεώσεις.

Η κύρια πηγή των εσόδων των ερασιτεχνικών σωματείων είναι οι χοροεσπερίδες και οι εκδηλώσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς με σκοπό την ενίσχυση τους. Η απαγόρευση των εκδηλώσεων και η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα μειώνει ακόμα περισσότερο τα έσοδα των σωματείων και έκτος των άλλων αφαιρεί αυτόματα και τις ταμπέλες χορηγιών, αφού κανένας επιχειρηματίας δεν θα χρηματοδοτήσει μια ομάδα, εφόσον δεν θα υπάρχει κόσμος στις εξέδρες.

Για τους παραπάνω λόγους πολλά ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία δεν έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν χρήματα ούτε για τα «βασικά», όπως η μετακίνηση των ομάδων για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, με συνέπεια να τίθεται σε αμφιβολία η συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα.

Με βάση τα παραπάνω ρωτάω τον υπουργό Εσωτερικών:

Προτίθεται η κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε να γίνεται με νόμιμο τρόπο η κάλυψη των εξόδων μετακίνησης για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία μέσω των δήμων και των περιφερειών προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στους αγώνες του πρωταθλήματος;

Νεότερη Παλαιότερη