Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Το τελευταίο 10ημερο πληθαίνουν ανησυχητικά τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νομό μας

Για τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νομό μας και την ανάγκη άμεσων μέτρων προστασίας της υγείας

Το τελευταίο 10ημερο πληθαίνουν ανησυχητικά τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νομό μας. Είναι καταγεγραμμένα πάνω από 30 κρούσματα και πιθανόν υπάρχουν κι άλλα που δεν έχουν βρεθεί, καθώς γίνονται ελάχιστα τέστ, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, στο νοσοκομείο, ακόμα χειρότερα στα σχολεία που δεν γίνονται καθόλου.

Προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία ότι κάποια ενοπίζονται σε μεγάλους χώρους δουλειάς, κυρίως εργοστάσια στην ΒΙ.ΠΕ. της Λαμίας και της Λοκρίδας που εργάζονται καθημερινά μερικές εκατοντάδες άνθρωποι και μπορούν να μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες για ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Κρόύσματα εντοπίζονται και στο προσωπικό του νοσοκομείου, στα σχολεία και σε άλλους χώρους. Υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμα και όταν εντοπίζονται 1 ή περισσότερα κρούσματα δεν λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει, σταμάτημα λειτουργίας, απολυμάνσεις, τέστ σε όλους τους εργαζομένους για την αποφυγή της διασποράς του ιού.

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες γιατί έχει αφήσει στο έλεος το Σύστημα Υγείας, εντελώς ανοχύρωτο με χιλιάδες ελλέιψεις σε προσωπικό και υποδομές. Το ίδιο συμβαίνει και στο Νομό μας, όπου μιλάμε για ένα εντελώς υποστελεχωμένο Νοσοκομείο και αποψιλωμένες δομές Π.Φ.Υ. Την ίδια στιγμή όμως που δεν περισσεύουν λεφτά για την υγεία, δίνει δισεκατομμύρια στις μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι αυτές οι επιλεκτικές «αντοχές» της οικονομίας που βάζει στο επίκεντρο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και πετάει στον κάλαθο των αχρήστων τις ανάγκες των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή παίρνει μέτρα χτυπήματος του εργατικού κινήματος με αυταρχισμό, καταστολή, με ένα συνδικαλιστικό νόμο που έρχεται να προσθέσει άλλον ένα κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα της αντεργατικής επίθεσης. Περισσέυει βέβαια η κοροϊδία όταν μας λένε ότι κολλάει ο κορωνοϊος σε μια συγκέντρωση διεκδίκησης της υγείας και των δικαιωμάτων μας και δεν κολλάει στα εργοστάσια, στα super market, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στα ΜΜΜ όπου ο λαός στοιβάζεται χωρίς να παίρνονται σχεδόν καθόλου μέτρα.

Η πολιτική της κυβέρνησης έχει ξεκάθαρο ταξικό πρόσημο, παίρνει όλα τα μέτρα για να θωρακιστούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρησέων, ενώ τη νύφη θα την πληρώσουν για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι και ο λαός ακόμα και με την ίδια τους τη ζωή. Στην ίδια εντελώς  ρότα βαδίζουν απο κοντά και η περιφέρεια και οι δήμοι.

Οι εργοδότες δεν παίρνουν σχεδόν κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς (απολυμάνσεις, επαρκή καθαριότητα, αποφυγή συνωστιμού των εργαζομένων, παροχή όλων των μέτρων προστασίας), ενώ την ίδια στιγμή με αφορμή τον κορωνοϊο εντατικοποιούν την εργασία, μειώνουν μισθούς, προχωράνε σε απολύσεις, επεκτείνουν την τηλεργασία.

Όλα αυτά γίνονται γιατί η υγεία μας, τα δικαιώματα μας λογαριάζονται  ως κόστος, γιατί είναι ασυμβίβαστα με τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Είναι άλλη μία αποδειξη ότι και αυτή την κρίση, θα την φορτωθούν στην πλάτη τους οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ότι είναι ψέμα πως όλοι μαζί θα πληρώσουμε την κρίση.

Για να μην γίνουν λοιπόν η Λαμία και η Φθιώτιδα, Βόρεια Ιταλία τώρα προκύπτει η ανάγκη κυβέρνηση και εργοδότες να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

·                 Τώρα να πραγματοποιηθούν δωρεάν επαναλαμβανόμενα μαζικά διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος διενέργεια διαγνωστικού τεστ για όλα τα μέλη τις οικογένειας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του εργαζομένου.

·                 Συχνοί έλεγχοι από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στους μεγάλους εργασιακούς χώρους δουλειάς.  Να ενισχυθεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

·                 Λήψη όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.  Συχνές απολυμάνσεις, αύξηση του μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στους χώρους δουλειάς.

·                 Άδειες μετ’ αποδοχών, να μη “φαγώνονται” οι κανονικές άδειες και τα ρεπό. Να μην αξιοποιηθεί το απαράδεκτο μέτρο αναπλήρωσης μέσω απλήρωτων υπερωριών. Καμία μείωση εισοδήματος για τις λαϊκές οικογένειες, καμία απόλυση!

·                 Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο Λαμίας και λειτουργία του Σανατορίου ως μονάδα COVID με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Πλήρη στελέχωση με προσωπικό και απαραίτητες υποδομές των Κέντρων Υγείας στην επαρχία.


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας καλεί τα σωματεία, τους φορείς, τους κατοίκους και  εργαζόμενους  του Νομού μας να συμμετάσχουν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 18:30, με σκοπό να δυναμώσει η φωνη της διεκδίκησης για να παρθούν τώρα όλα τα απαιραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μας. 

 

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΑΝ ΚΟΣΤΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη