Λαμία: Ρεσιτάλ αυταρχισμού στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ


ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ

Μετά από την προειλημμένη απόφαση της πολυδάπανης διαδικτυακής εκδήλωσης για την απελευθέρωση της πόλης, που το ΔΣ κλήθηκε να επικυρώσει χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση και έκφραση γνώμης, η απαξίωση του θεσμού εκ μέρους της Δημοτικής αρχής κορυφώθηκε στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21/10. Κατά το Συμβούλιο αυτό ζήτησα να αναγνώσω εκτός Ημερησίας Διατάξεως, επιστολή που μου έστειλε συμπολίτης μας σκηνοθέτης-ηθοποιός και η οποία αναφέρεται σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του ΔΣ. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου προς τους πολίτες της Λαμίας αλλά και έκφραση σεβασμού προς το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ να ενημερώνω τα μέλη του για όλα τα θέματα που έρχονται σε γνώση μου και αφορούν την κατά τη γνώμη μου καλύτερη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ.

Με παρέμβαση του κ. Δημάρχου μου απαγορεύτηκε να διαβάσω την επιστολή και με έντονο τρόπο απευθυνόμενος σε μένα ο Δήμαρχος κ. Καραΐσκος είπε: < όχι, δε θα διαβαστεί καμιά επιστολή, αρκετά επιεικής στάθηκα μέχρι τώρα>.

Προφανώς ο κ. Δήμαρχος θεωρεί ότι απευθύνεται σε υπηκόους που όταν δεν υπακούν τιμωρούνται!
Αναρωτιέμαι τι μας επιφυλάσσει η αυστηρότητα που, όπως εύλογα υπονοεί, θα εφαρμοστεί σε επόμενα ΔΣ.

Πρέπει εδώ να επισημάνω κάτι που ξεκάθαρα τόνισα και στα μέλη του ΔΣ, ότι δηλαδή, διαβάζοντας την συγκεκριμένη επιστολή καθόλου δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με το περιεχόμενό της, πιστεύω όμως ότι κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να ακουστεί η φωνή του μέσα στα θεσμοθετημένα όργανα της Τοπικής αυτοδιοίκησης και μάλιστα στο ΔΣ μιας κοινωφελούς επιχείρησης. Επειδή εκτός των άλλων ακούστηκε από τα χείλη του Δημάρχου ότι στο ΔΣ δε συμμετέχουμε εκπροσωπώντας τους πολίτες αλλά τους....εαυτούς μας, δηλώνω ξεκάθαρα ότι εγώ θα συνεχίσω να εκπροσωπώ τους πολίτες σεβόμενος την τιμή που μου έγινε από την Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία και τον επικεφαλής της Βασίλη Κυριακάκη (Βασίλης Κυριακάκης).

Δεν πρόκειται να γίνω σιωπηλός υπήκοος κανενός. Δεν προτίθεμαι να είμαι φερέφωνο οποιουδήποτε, αλλά θα συνεχίσω να αφουγκράζομαι τους καλλιτέχνες της πόλης μας, να συζητώ μαζί τους, να μεταφέρω τη φωνή τους στο ΔΣ.

Η πόλη μας διαθέτει σπουδαίο καλλιτεχνικό δυναμικό που μέσα από τις δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ οφείλουμε να το αναδείξουμε.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη