Ομόφωνη απόφαση για απεργία στις 17/10 και συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας


Την προκήρυξη απεργίας στις 17 Οκτώβρη 2020, ημέρα Σάββατο και την πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης την ίδια μέρα στις 11 το πρωί στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας, αποφάσισαν ομόφωνα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση την Τρίτη 6 Οκτώβρη στο χώρο του εργοστασίου της Λάρυμνας.
Η απόφαση πάρθηκε, αναφέρεται στην ανακοίνωση των σωματείων (διαβάστε εδώ αναλυτικά), «παίρνοντας υπόψη τα δεδομένα ότι:
• Η κυβέρνηση μέσα στον Οκτώβριο θα προχωρήσει στους διαγωνισμούς εκποίησης της ΛΑΡΚΟ χωρίς να δεσμεύεται για τη συνέχιση της λειτουργίας της και για τις θέσεις εργασίας.
• H κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία "κοινωνικού ταμείου" για να απολύσει όλους τους εργαζόμενους.
• Η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ με την εικόνα που έχουν οι εργαζόμενοι σταματά το πολύ μέχρι τέλος του έτους».
«Μέσα από την πολιτική της κυβέρνησης να προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση - εκποίηση της ΛΑΡΚΟ πάνω από 1.200 εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο», τονίζεται στην ανακοίνωση των σωματείων. «μετά από 56 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας η ΛΑΡΚΟ για πρώτη φορά μπαίνει στον κίνδυνο του οριστικού κλεισίματος», υπογραμμίζουν.
Καλούμε, καταλήγουν, «τη τοπική κοινωνία γύρω από το εργοστάσιο, γύρω από τα μεταλλεία, όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους νομούς της Στερεάς, τα Σωματεία και τους φορείς όλης της χώρας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με όλα τα μέσα στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και στη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας».
Νεότερη Παλαιότερη