Ένοχος ο 28χρονος για τη δολοφονία και το βιασμό της Σούζαν Ίτον

eurokinissi

Ομόφωνα ένοχος για την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον κρίθηκε ο 28χρονος κατηγορούμενος Γ.Π, όπως είχε προτείνει το μεσημέρι της Τρίτης ο εισαγγελέας.

Ο 28χρονος κρίθηκε επίσης κατά πλειοψηφία ένοχος για τον βιασμό της άτυχης γυναίκας. Η έδρα έχει αποσυρθεί για να αποφασίσει αν θα του αναγνωριστούν ελαφρυντικά και την πρόταση της ποινής και αναμένεται αργότερα η απόφαση δικαστών και ενόρκων που αποτελούν το επταμελές Ορκωτό Δικαστήριο.

Νωρίτερα, ο 28χρονος ξεκίνησε την απολογία του ζητώντας συγνώμη και περιγράφοντας πολύ διαφορετικές τις συνθήκες θανάτου της 60χρονης μοριακής βιολόγου σε σχέση με όσα είχε ήδη καταθέσει.

Έκανε λόγο για ένα ατύχημα και όχι μια δολοφονία, αρνήθηκε οποιοδήποτε σεξουαλικό κίνητρο,παρά τις καταθέσεις του περί τριπλού βιασμού της άτυχης γυναίκας και έκανε λόγο για πίεση που αισθάνθηκε από την Αστυνομία,εξαιτίας της οποίας έλεγε ... ναι σε όλα.

Την καταδίκη του κατηγορουμένου ζήτησε ο εισαγγελέας

Την καταδίκη του κατηγορουμένου για τη δολοφονία της βιολόγου Σούζαν Ίτον, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας στο Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, επισημαίνοντας ότι όλα όσα έπραξε ο 28χρονος από τον Ταυρωνίτη Χανίων, πέρυσι το καλοκαίρι, ήταν με πλήρη συνείδηση και συναίσθηση.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για ένα ατύχημα που συνέβη σε μία συνηθισμένη, όπως την χαρακτήρισε, ημέρα, όπου είχε βγει για γεωργικές εργασίες.

«Μετά τις εργασίες πήγα βόλτα με το αυτοκίνητο. Τη γυναίκα την είδα μπροστά μου, έπεσα πάνω της με το αυτοκίνητο. Ταράχτηκα, δεν μπορούσα να εξηγήσω τι είχε συμβεί, προσπάθησα και την απεγκλώβισα από τις ρόδες του αυτοκινήτου, είπε κατά την απολογία του προσθέτοντας ότι...πρώτη φορά είδα τέτοιο θέαμα και σκέφτηκα πως δε θα ζήσει. Δεν είχα κινητό, δεν μπόρεσα να ειδοποιήσω κανέναν. Θόλωσα. Ήθελα να καθυστερήσω τη σύλληψή μου και να περάσω κάποιες μέρες με την οικογένεια μου πριν συλληφθώ.

Αρχικά, όπως ανέφερε στην απολογία του, έβαλε στο πορτ μπαγκάζ την βαριά τραυματισμένη γυναίκα και αργότερα, σκεπτόμενος τις συνέπειες, την πήγε στο καταφύγιο.

«Την έριξα από τον αεραγωγό...» είπε. Σχετικά με την κατηγορία βιασμού ανέφερε ότι πιέστηκε κατά την ανάκριση και ομολόγησε βιασμό.

«Δεν ήρθα σε σεξουαλική επαφή. Ο τρόπος που την έσυρα από το πορτ μπαγκάζ από τα πόδια, μπορεί να δείχνει στοιχεία βιασμού. Έκανα λάθος. Βρέθηκα σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Ο τρόπος που σκέφτηκα να την εξαφανίσω δείχνει
δόλο και στόχο, όμως δεν ήταν έτσι. Δεν μπορώ να εξηγήσω τον τρόπο που σκέφτηκα. Δε μου δόθηκε η ευκαιρία να ζητήσω συγγνώμη στην οικογένεια. Ζητάω από εδώ συγνώμη. Δεν έγινε εκ προμελέτης τίποτα.

Ερωτηθείς για το εάν ασχολείται ακόμη και σήμερα με σατανισμό, είπε: «Ασχολούμαι με την σολομωνική ακόμα και σήμερα. Κάνω κάποιες μικροτελετές για να κάνω καλό, όχι κακό

Ο κατηγορούμενος είπε επίσης, πως:

«Μετά που την έριξα στο καταφύγιο πήγα στο νεκροταφείο και έπλυνα το αμάξι. Συνέχισα την καθημερινότητα μου ξέροντας ότι θα πιαστώ. Xωρίς συναίσθηση και συνείδηση, χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο η πολιτική αγωγή και όπως ανέφερε η συνήγορος της οικογένειας Ίτον, Βάσω Πανταζή:

«Το άσχημο είναι ότι στο πιο όμορφο μέρος που τόσο αγαπούσε η Σούζαν Ίτον, στην Κρήτη, έμελε η παγκόσμιας κλάσης επιστήμονας να βρει με αποτρόπαιο τρόπο τον θάνατο. Με το χειρότερο σενάριο ταινίας θρίλερ συναντήθηκε η Σούζαν Ίτον.

Και ήταν η τέταρτη, κατά σειρά, γυναίκα, όπως αποδείχθηκε και από ένορκες καταθέσεις, στη διάρκεια της δίκης, που βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου του συγκεκριμένου ανθρώπου

Το κυρίαρχο κατά τον συνήγορο υπεράσπισης, Παντελή Ζέλιο, στην υπόθεση που εκδικάζεται από το πρωί σήμερα στο Ρέθυμνο, είναι ότι πρόκειται για ειδεχθές και απεχθές έγκλημα που σόκαρε όλο τον ελληνικό λαό.

Με πληροφορίες από cretalive.gr και ΑΠΕ - ΜΠΕ



via Ειδησεις https://ift.tt/2GVfMeX

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη