Το μήνυμα του δημάρχου Λαμιέων Ευθύμιου Καραΐσκου για την εθνική επέτειο της 28η Οκτωβρίου

Το μήνυμα του δημάρχου Λαμιέων  Ευθύμιου Καραΐσκου για την εθνική επέτειο της 28η Οκτωβρίου.

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν πίστευα ότι θα υπήρχε έστω και μια 28η Οκτωβρίου, που να μην είναι «γεμάτη» με κόσμο στις πλατείες, που το μάτι σου δεν θα βλέπει παρά παιδιά με γαλανόλευκα σημαιάκια, που ο συλλογικός εορτασμός της εθνικής μας επετείου θα είχε αντικατασταθεί με μια «βουβή» γιορτή αλλά και ταυτόχρονα βαθιά προσωπική.

28 Οκτωβρίου 1940.

80 χρόνια μετά το ηχηρό «όχι» στον εχθρό της πατρίδας, σήμερα αντιμετωπίζουμε έναν αόρατο αλλά επίσης θανατηφόρο «εχθρό». Έναν εχθρό που μας στερεί ακόμη και την λαμπρότητα του καθιερωμένου εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου.

Από την άλλη πλευρά, ίσως να πρόκειται και για μια μοναδική ευκαιρία, προσωπικής αφύπνισης και συνειδητοποίησης της αναγκαιότητας της εθνικής μας ομοψυχίας.

Μια ευκαιρία να ανάγουμε το «ΟΧΙ», ως τρόπο αντίστασης απέναντι σε ορατούς και αόρατους εχθρούς, τηρώντας μια στάση αξιοπρέπειας, ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο.

Οι πρόγονοί μας στερήθηκαν πολλά περισσότερα από έναν εορτασμό. Στερήθηκαν τα πάντα και μέχρι και τη ζωή τους για να κρατήσουν αυτή τη χώρα ελεύθερη από κάθε εχθρό. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα είναι να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και της παρακαταθήκης τους.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου !

Ζήτω το «ΟΧΙ» !

Από το Blogger.