Επίδομα 534 ευρώ: Πώς θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού (έντυπο)

Photo: INTIME

Τους όρους και προϋποθέσεις ένταξης στα μέτρα στήριξης, επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών περιλαμβάνει σχετική ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

Ειδικότερα οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού, ξεναγοί και τουριστικοί συνοδοί είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους πεντακοσίων τριάντα τεσσάρων ευρώ (534 €) ανά μήνα, επί του οποίου ποσού παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2020, εφόσον:

α) δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε κάποιον εργοδότη, κατά τη διάρκεια του ανωτέρω επιδοτούμενου χρονικού διαστήματος,

β) δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.

Οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική αίτηση - υπεύθυνη δήλωση στο ειδικό έντυπο του Παραρτήματος, με τίτλο: «Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού βάσει του άρθρου 20 του ν. 4722/2020», η οποία συνιστά ταυτοχρόνως και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α' 75), ανά μήνα και απολογιστικά στις αρχές του επόμενου μήνα, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.services.gov.gr) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση εργοδότη.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

Στην αίτηση - υπεύθυνη δήλωση οι δικαιούχοι δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) και την κατηγορία στην οποία υπάγονται. Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού πραγματοποιείται κατόπιν διασταύρωσης και ελέγχου των ακόλουθων στοιχείων που τηρούνται:

α. στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandculture professionals.services.gov.gr, για την περίπτωση των καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού,

β. στον e-ΕΦΚΑ, για την περίπτωση των ξεναγών,

γ. στα τηρούμενα Μητρώα των δικαιούχων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού της υπ' αρ. οικ. 16073/287/ 22.4.2020 κοινής υπουργικής απόφασης (Β' 1547 και Β' 1841 διόρθωση σφάλματος), όπως ισχύει, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,

δ. στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, στον ΟΑΕΔ και στους συναρμό-διους φορείς.

Για τη διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, όπως αυτή ορίζεται στην παρούσα, ορίζεται ως αρμόδιος φορέας το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η παραπάνω καταβολή γίνεται εφάπαξ με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου, ο οποίος υποδεικνύεται στην υποβαλλόμενη αίτηση- υπεύθυνη δήλωσή του.

Από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ εξάγεται σε ηλεκτρονική μορφή, αναλυτική κατάσταση, η οποία περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία των δικαιούχων, τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ, το πιστωτικό ίδρυμα, στο οποίο τηρείται ο λογαριασμός και το ποσό της καταβολής και το ΑΦΜ τους.



via Ειδησεις https://ift.tt/2G4opne

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη