Νέα τουρκική πρόκληση στο Google maps: Φύτεψαν τζαμί στην Αμοργό

Νέα τουρκική πρόκληση στο Google maps: Φύτεψαν τζαμί στην Αμοργό

Προκαλούν και στην εφαρμογή Google maps οι Τούρκοι, οι οποίοι «φύτεψαν» τζαμί στην Αμοργό.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, έδωσαν στο νησί το όνομα «Turk Adasi» που στα ελληνικά σημαίνει «τουρκικό νησί».

Μάλιστα, η Αμοργός δεν είχε ποτέ στην ιστορία τζαμί αλλά φημίζεται για το εμβληματικό νησί της Χαζοβιωτισσας. Σε επικοινωνία που είχε το Ανοιχτό Κανάλι με τις αρχές του νησιού, έγινε γνωστό ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση υπάρχει στο Google εδώ και τρεις μέρες. Μάλιστα το απόγευμα της Δευτέρας εστάλη επιστολή τόσο στη Google όσο και στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μία διαδικτυακή προβοκάτσια. Συγκεκριμένα πριν ένα μήνα μία μεγάλη τουρκική σημαία ανέμιζε στο Άκρα Λιμενάρι. Πρόκειται για μία τοποθεσία που βρίσκεται δυτικά του ακριτικού Καστελόριζου. Να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι στις αρχές του 2020 είχαν «φυτέψει» ένα τζαμί στο Φαρμακονήσι. Ως γνωστόν το μόνο που υπάρχει εκεί είναι ένα φυλάκιο της Εθνοφυλακής αλλά και ένας μικρός ναός του Αγίου Γεωργιου.



via Ειδησεις https://ift.tt/35FhWI0

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη