Κορονοϊός: Σε Αττική και άλλες 5 περιοχές εντοπίζονται τα περισσότερα νέα κρούσματα

Eurokinissi

Αττική, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα και Λάρισα είναι οι περιοχές που εντοπίζονται τα περισσότερα νέα κρούσματα από κορονοϊό.

Σήμερα, 18/10/2020, δηλώθηκαν 438 επιπλέον κρούσματα. Από τα 406 εγχώρια κρούσματα, τα 32 συνδέονται με γνωστές συρροές.

​Αναλυτικά: 

- 28 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

- 4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

- 164 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

- 53 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε Άρτας

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε Εύβοιας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή 

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 1 κρούσμα στην Π.Ε Καβάλας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας Κύθνου

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

33 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

19 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 9 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 3  κρούσματα στην  Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιονίων Νήσων

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

• 4 κρούσματα στην Π.Ε Πρέβεζας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

• 1 κρούσμα στην Π.Ε Φθιώτιδας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

• 25 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Δείτε περισσότερα: Ο «χάρτης» του κορονοϊου: Αττική και Θεσσαλονίκη οι περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα 

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ εξέδωσε ανακοίνωση για την επιδημιολογική εξέλιξη της πανδημίας από τον κορονοϊό στην Ελλάδα και τα νέα κρούσματα σήμερα:

438 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 32 συνδέονται με γνωστές συρροές και 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 25370, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3508 (13.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10153 (40.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

84 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 24 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 256 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 509 θανάτους συνολικά στη χώρα. 193 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τον νέο κορονοϊό Covid 19 εδώ.

Η επιδημιολογική έκθεση εδώ

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για κρούσματα σε μαθητές σε γυμναστήριο

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για κορονοϊό: Αθλητές συλλόγων διαφόρων αθλημάτων που προπονούνται σε δημοτικό γυμναστήριο, είναι οι 14 μαθητές σχολείων του δήμου Νεάπολης Συκεών που βρέθηκαν θετικοί στον κορoνοϊό.

Κρούσματα εντοπίστηκαν σε υπηρεσίες του ίδιου δήμου στη Θεσσαλονίκη και έχουν θέσει τη διοίκηση του δήμου σε συναγερμό, ενώ ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης απηύθυνε σήμερα έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το grtimes, οι μαθητές που αποτελούν τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, που διασκορπίζονται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι αθλητές συλλόγων ποδοσφαίρου, ΤΑΕ KWO DO και Judo, οι οποίοι προπονούνται σε δημοτικό χώρο – γυμναστήριο που τους παραχώρησε ο δήμος.

Συγκεκριμένα, αφορούν σε τμήματα του 2ου Γυμνασίου Νεάπολης, του 1ου ΓΕΛ Συκεών, του 1ου Γυμνασίου Συκεών και του 10ου Δημ. Σχολείου Νεάπολης, τα οποία τμήματα έχουν κλείσει άμεσα ενώ στα σχολικά συγκροτήματα έχει γίνει γενική απολύμανση σε όλους τους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων, όπως επίσης και στο Γυμναστήριο της Νεάπολης.

Η εμφάνιση των κρουσμάτων σήμανε αμέσως συναγερμό, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να δίνει εντολές για άμεση και ευρείας κλίμακας κινητοποίηση, με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Τάσο Τσακιρίδη να συντονίζει τις απαιτούμενες δράσεις παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις.

Σε πολύωρη σύσκεψη που έγινε στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή και του αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Ζιγκερίδη, αποφασίστηκε η άμεση επαναληπτική απολύμανση των κτιριακών συγκροτημάτων, του Γυμναστηρίου, αλλά και του κτιρίου του δημαρχείου στις Συκιές, ενώ ταυτόχρονα, διευρύνεται η διενέργεια των προληπτικών τεστ διάγνωσης.

Με την ολοκλήρωση των τεστ στον τομέα καθαριότητας, σε προληπτικό έλεγχο θα υποβληθούν αύριο εργαζόμενοι στους τομείς των Μικροέργων, Πρασίνου και οι ηλεκτρολόγοι, και την Τρίτη 20 Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο και στο ΚΕΠ, για να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες.

Έκκληση και παράκληση προς όλους τους δημότες και πολίτες να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες ατομικής υγιεινής και προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και τους κανόνες καθαριότητας σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων απηύθυνε νωρίτερα ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Παράλληλα τόνισε ότι η αύξηση της εμφάνισης των κρουσμάτων Covid-19 στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τα κρούσματα των τελευταίων ημερών στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, το τελευταίο διήμερο 14 μαθητές σχολείων βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μεταξύ των οποίων και ένα περιστατικό που αφορά οικογένεια εργαζόμενου στον Τομέα Εσόδων του Δήμου.

«Η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας αποτελεί μονόδρομο. Απευθύνουμε έκκληση και θερμή παράκληση προς όλους τους δημότες και συμπολίτες μας να σεβαστούμε τους κανόνες υγιεινής ώστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και υγιείς», επισημαίνει, σε μήνυμά του, ο κ. Δανιηλίδης, και προσθέτει:

«Η πανδημία του κορονοϊού όχι μόνο χτύπησε την πόρτα του δήμου μας αλλά, με αλλεπάλληλα κρούσματα που εμφανίστηκαν, έχει περάσει το κατώφλι και συνιστά έναν σοβαρό κίνδυνο που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ούτε στο ελάχιστο. Ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες των συνανθρώπων μας που πρέπει και οι ίδιοι να επιδείξουν στάση ευθύνης αλλά και όλοι οι υπόλοιποι για να προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στον δήμο μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αντιστοιχούν σε νέους και παιδιά, γεγονός που υποχρεώνει τους πάντες να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κορονοϊός Covid-19 δεν κάνει διακρίσεις και εξαιρέσεις».

Κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη ΑΠΘ

Σοκάρουν τα στοιχεία της έρευνας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, με τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα, στις 31 Οκτωβρίου η Ελλάδα θα είναι επιδημιολογικά με: 34.181 κρούσματα, 568 θανάτους (μέχρι σήμερα οι θάνατοι είναι 507), ενώ οι ανάγκες των ΜΕΘ θα είναι 103 (ενώ σήμερα είναι 83).

Σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση, εάν δεν ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα, στις 31 Δεκεμβρίου η χώρα θα είναι στο «κόκκινο». Κι αυτό, γιατί βάσει της έρευνας, θα έχει: 200.055 κρούσματα, 1834 θανάτους και 837 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ.

Σε αριθμούς, η έρευνα προβλέπει μια αύξηση 165.874 κρουσμάτων και 1.266 θανάτων.

Το δεύτερο σενάριο

Στο δεύτερο σενάριο, υπολογίζονται τα κρούσματα και οι θάνατοι, εάν υπήρχε χρήση μάσκας παντού. Έτσι, εάν γινόταν παντού χρήση μάσκας, στις 31 Οκτωβρίου τα κρούσματα θα ήταν 31.800, οι θάνατοι 566, ενώ 91 συμπολίτες θα χρειαζόντουσαν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Εάν η χρήση μάσκας συνεχιζόταν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, τα συνολικά κρούσματα έως τότε θα ήταν 45.826, οι θάνατοι 836, ενώ στις ΜΕΘ θα βρίσκονταν 42 άνθρωποι.

Τι λένε οι ειδικοί

Την έρευνα σχολίασαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο καθηγητής περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρρηγιάννης και η γιατρός και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά. Ο κ. Σαρρηγιάνης τόνισε ότι «σωστά η πολιτεία παίρνει εμπειρία από τις άλλες χώρες. Έτσι είναι λογικό να μελετάμε περιοριστικά μέτρα όπως αυτά της Γαλλίας.

Χαρακτήρισε την κατάσταση κρίσιμη και σοβαρή, λέγοντας ότι «πρέπει να εφαρμόσουμε με σύνεση τα μέτρα προστασίας». «Είναι ανατρέψιμη η κατάσταση. Να εφαρμόσουμε πιστά τα μέτρα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας της σημασία χρήσης μάσκας παντού, προκειμένου να αποφευχθεί το lockdown.

Από την πλευρά της, η κ. Ανεμοδουρά, σημείωσε ότι ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι τα 39 έτη, ζητώντας από τους νέους να προσέχουν. Παράλληλα, εξήγησε ότι η διασπορά του κορωνοϊού εντείνεται στους κλειστούς χώρους, σημειώνοντας την ανάγκη καλού αερισμού των χώρων αλλά και αποφυγής της ξηρότητας της θερμοκρασίας σε αυτούς.



via Ειδησεις https://ift.tt/31fodZC

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη