Πιθανά τα νέα μέτρα και ωράριο στην εστίαση, τι εξετάζεται για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Πιθανά τα νέα μέτρα και ωράριο στην εστίαση, τι εξετάζεται για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Μπροστά σε νέα σκληρά μέτρα βρίσκεται η εστίαση, καθώς καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ είναι αρκετά πιθανό να βρεθούν με νέο ωράριο τις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα, μελετάται η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά νωρίτερα από τις 00:30.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί να μειωθεί το ωράριο λειτουργιάς στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίτερα και να αυξηθεί η τηλεργασία, δήλωσε την Τρίτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής Αθανάσιος Τσακρής.

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα πριν αλλάξει ο καιρός καθώς οι καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο στην εξάπλωση του ιού» τόνισε ο κ. Τσακρής.

Παράλληλα, ανέφερε οτι τα μέτρα θα συζητηθούν τις επόμενες ήμερες στην Επιτροπή και είναι πιθανό να εφαρμοστούν τις επόμενες εβδομάδες.

Εκτός από τα παραπάνω, τα επόμενα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση είναι:

- Χρήση μάσκας και στις «κίτρινες» περιοχές του χάρτη, και όχι μόνο στις «πορτοκαλί» και στις «κόκκινες». Έτσι, σχεδόν όλη η Ελλάδα θα φοράει μάσκα.

- Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα εφαρμοστεί, ενώ ήδη εφαρμόζεται για τους νομούς που βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού 4. Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές.

- Λουκέτο στην εστίαση. Στο τραπέζι είναι το μέτρο τύπου Παρίσι. Να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης από τις 9 το βράδυ.

- Περιορισμό των μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών. Ένα μέτρο που είχε ακουστεί, είχε διαψευστεί, αλλά επανέρχεται στο προσκήνιοvia Ειδησεις https://ift.tt/35Fg8ir

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.