Εν μέσω πολιτικής «θύελλας» πέρασε η τροπολογία ιδιωτικοποίησης για ΛΑΡΚΟ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΠΑ Υποδομών



ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ. και ΚΚΕ κάνουν λόγο για ξεπούλημα

Εν μέσω θυελλωδών αντιδράσεων εκ μέρους της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια η τροπολογία για την ιδιωτικοποίηση δημόσιων εταιριών και υποδομών ενέργειας.

Με την πρωτοβουλία του Κωστή Χατζηδάκη ανάβει και το πράσινο φως για το σπάσιμο» και τη συνεπακόλουθη ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, επιταχύνεται η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΔΔΗΕ, ενώ διευκολύνεται η εν εξελίξει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Η τροπολογία ψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία την οποία αιτήθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ. και ΚΚΕ, που επιτέθηκαν στον Κωστή Χατζηδάκη ζητώντας την απόσυρσή της.

Απαντώντας στις ομαδικές επικρίσεις, ο υπουργός Ενέργειας υποστήριξε πως η ΛΑΡΚΟ είναι «η πιο προβληματική εταιρία στην Ελλάδα, χρωστάει 600.000.000 ευρώ, ενώ μολύνει αγρίως τον Ευβοϊκό» και επιτέθηκε κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι είχε δεσμευτεί στην Ε.Ε. για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης από την άνοιξη του 2019. «Ουαί υμίν, γραμματείς και φαρισαίοι» είπε, μάλιστα, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζοντάς τους «πολιτική αμνησία».

Ο Κωστής Χατζηδάκης, πάντως, δεν έκρυψε πως οι ιδιωτικοποιήσεις ήταν και είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, λέγοντας: «Οι ιδιωτικοποιήσεις εκφράζουν την πολιτική της κυβέρνησης, αυτό είπαμε προεκλογικά, αυτό κάνουμε».

Προηγήθηκε η σφοδρή κριτική εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος μίλησε για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας χωρίς να υπάρχει καμία υποχρέωση από κανένα Μνημόνιο, ενώ αναφορικά με τη ΛΑΡΚΟ υποστήριξε πως δεν εξασφαλίζεται η εργασία και η μεταλλευτική εκμετάλλευση προς το συμφέρον της χώρας.

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ εξαπέλυσε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα, σημειώνοντας πως δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και κάνοντας λόγο για εγκληματικό σχέδιο για οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Βελόπουλος κατήγγειλε πως η κυβέρνηση «τα ξεπουλάει όλα ένα τάλιρο», κατηγορώντας την ότι επιλέγει να ξεπουλήσει μια επιχείρηση που έχει υπεραξία. «Ουσιαστικά ξεπουλάτε έναν θησαυρό» είπε χαρακτηριστικά.


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη