Mεσσηνία: Προσαρμογή καταστημάτων εστίασης και περιπτέρων στα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Mεσσηνία: Προσαρμογή καταστημάτων εστίασης και περιπτέρων στα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Στις «πράσινες περιοχές» -με δεδομένο πως έχει να επιβεβαιωθεί κρούσμα Covid-19 εδώ και 15 και πλέον ημέρες- έχει τοποθετηθεί ο νομός Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον χάρτη του gov.gr, ωστόσο, για την πρόληψη της διασποράς του ιού εφαρμόζονται και στην περιοχή συγκεκριμένα μέτρα, όπως το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, τα οποία παραμένουν ανοιχτά έως τη 1 τη νύχτα, η υποχρεωτική χρήση μάσκας στο προσωπικό στην εστίαση, τα έξι άτομα ανά τραπέζι, η πληρότητα 80% της ωφέλιμης επιφάνειας και τις αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα αλλά και η απαγόρευση της μεταμεσονύκτιας πώλησης αλκοόλ από τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και τα καταστήματα ψιλικών.

Με νέα, προχθεσινή ΚΥΑ, μάλιστα, δόθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις για τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται.

Στο μεταξύ από τις αρχές της εβδομάδας είναι αισθητή και η παρουσία της αστυνομίας, στελέχη της οποίας ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων στην Καλαμάτα για τους νέους κανόνες λειτουργίας τους και για τα πρόστιμα από ενδεχόμενη μη συμμόρφωση σε αυτούς.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3k3QJ87
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη