Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Ουσιαστικά μέτρα τώρα για την υγεία και την μόρφωση κάθε μαθητή

Χαιρετίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο Νομό μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.  Τα αιτήματα των μαθητών είναι να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των ίδιων και των οικογενειών τους. Οι μαθητές έχουν δίκιο και γι’ αυτό αγωνίζονται με σύνθημα που συμπυκνώνει τα αιτήματα: «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή».

Ο αγώνας για την υγεία και την μόρφωση των παιδιών μας πρέπει τώρα να δυναμώσει. Είναι ανάγκη μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικοί να ενώσουμε την φωνή μας απέναντι στην άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέσα στα σχολεία,  με τα 25άρια τμήματα και στοιβαγμένους μαθητές, χωρίς καθαρίστριες, αντισηπτικά κλπ.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που αντί να δει πως θα λύσει τα δεκάδες προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, προχωράει σε ένταση της τρομοκράτησής των μαθητών.  Χρησιμοποιώντας εισαγγελικές παρεμβάσεις, διευθυντάδες στα σχολεία, προσπαθεί να σπάσει τους αγώνες των μαθητών. Λέμε σε όλους αυτούς να μαζευτούν, να πάψουν να ρουφιανεύουν και να τρομοκρατούν τους αγώνες, και να δώσουν τώρα λύση.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας για στάση εργασίας, ώστε να μην εφαρμοστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία υπό κατάληψη. 

Καλούμε τους μαθητές, τους καθηγητές, τους γονείς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του  Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας την Τρίτη 13 Οκτώβρη στην Πλατεία Ελευθερίας στις 18:30 για να ενωθεί η φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας τώρα κόντρα στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Ο αγώνας των παιδιών μας, να δυναμώσει και να γίνει τώρα και δικός μας αγώνας.

Τώρα να απαιτήσουμε με μία φωνή:

  Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.

  Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.

  Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.

   Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

  Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.

  Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.

  Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων

  Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη