Έρχονται οι ανακοινώσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Έρχονται οι ανακοινώσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επομένης αναμένονται οι ανακοινώσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας, σε συνέντευξή του στον ANT1, τόνισε ότι η αύξηση στους 12 μήνες στον Στρατό Ξηράς δεν θα αφορά την επόμενη ΕΣΣΟ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ. Πέτσας:

«Θα έχουμε ανακοινώσεις πολύ σύντομα. Θυμίζω ότι ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη είχε βάλει ένα τρίπτυχο, για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων μας.

Το ένα ήταν τα εξοπλιστικά προγράμματα. Προχωράμε σε αυτά. Το δεύτερο, οι προσλήψεις μονίμων στελεχών. Προχωράμε και σε αυτό.

Και το τρίτο ήταν η αύξηση της θητείας. Εκεί υπήρχαν δύο ζητήματα. Το ένα ήταν, εάν μπορεί να γίνει υποχρεωτική η θητεία από τα 18. Και το δεύτερο ήταν η αύξηση στους 12 μήνες της θητείας στον Στρατό Ξηράς. Το πρώτο είναι κάτι που δεν το συστήνει ούτε η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, άρα αυτή τη στιγμή δεν συζητείται. Το δεύτερο έχει να κάνει με τη θητεία. Όχι για αυτούς που υπηρετούν σήμερα.

Δεν θα αφορά η αύξηση θητείας αυτούς που υπηρετούν σήμερα. Δεν θα αφορά την επόμενη ή τις επόμενες ΕΣΣΟ. Θα έχει ένα χρονικό διάστημα ικανό, ώστε να προγραμματίσει κάποιος το τι θα κάνει, ιδίως όσοι είναι εξ αναβολής. Να αναμένετε οριστικές ανακοινώσεις στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επομένης».



via Ειδησεις https://ift.tt/2T7jc0S

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη