Κορονοϊός Ελλάδα: Ξεκίνησε η εφαρμογή των μέτρων, «ερήμωσαν» Αθήνα και Θεσσαλονίκη

eurokinissi

Τα ξημερώματα της Κυριακής ήταν το πρώτο βράδυ εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός και η κυκλοφορία απαγορεύθηκε μετά τις 00:30. Έρημες πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία πειθάρχησαν στα νέα έκτακτα μέτρα καθώς οι πλατείες λίγη ώρα ώρα μετά τη εφαρμογή των μέτρων ήταν άδειες.

Οι πλατείες, μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ ήταν γεμάτες από κόσμο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με δεκάδες άτομα, νεαρής κυρίως ηλικίας, να συνωστίζονται.

Άδειοι οι δρόμοι μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αθηνά

Ο κόσμος είχε αρχίσει να αποχωρεί από μαγαζιά και πλατείες λίγο μετά τις 23.30 το βράδυ, ενώ οι έλεγχοι της αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων και την χρήση μάσκας ήταν εντατικοί.

Σε αρκετές περιπτώσεις κόπηκαν και πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας από τους πολίτες, που σε γενικές γραμμές φαίνεται πως συμμορφώθηκαν με τις αποφάσεις που πάρθηκαν για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι δρόμοι ήταν άδειοι λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, με τους πολίτες να πειθαρχούν στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Απαγόρευση κυκλοφορίας Θεσσαλονίκη

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα κρούσματα το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, «άγγιξαν» τα 450, ενώ συνολικά σημειώθηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 935 νέα κρούσματα.

Από τα 887 εγχώρια κρούσματα, τα 47 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 24 με ιχνηλατήσεις ήδη γνωστών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Αναλυτικότερα:

- 44 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

- 4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

- 228 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 8 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα 

- 217 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 22 κρούσματα συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 20 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Δείτε αναλυτικά τον «χάρτη» των κρουσμάτων και πού εντοπίζονται εδώ.



via Ειδησεις https://ift.tt/3ozCBGi

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη