Κοντοζαμάνης: Είμαστε σε οριακό σημείο, τι μέλλει γενέσθαι με επείγοντα και τακτικά χειρουργεία

eurokinissi

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφέρθηκε στην πίεση στο Σύστημα Υγείας και στη λειτουργία των επείγοντων και των τακτικών χειρουργείων.

Αρχικά, σχετικά με την πίεση στο Σύστημα Υγείας, ο κ Κοντοζαμάνης αναγνώρισε πως αυτή ολοένα και μεγαλώνει.

«Όσα μέτρα και άν έχουμε πάρει αν δεν τηρηθούν τα μέτρα της Πολιτείας, τότε το αποτέλεσμα δε θα είναι καλό. Είμαστε κοντά σε οριακό σημείο και οι δυνάμεις δεν είναι ανεξάντλητες. Έχουμε χρόνο μπροστά μας προκειμένου να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τη λειτουργία των χειρουργείων και το πως θα επηρεαστούν λόγω της πίεσης στο Σύστημα Υγείας, ανέφερε το εξής:

«Τα επείγοντα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα και ήδη υπάρχουν σαφείς οδηγίες προς τα νοσοκομεία ανάλογα με το χρώμα που βρίσκεται η κάθε περιοχή να περιορίσουν τον αριθμό των τακτικών χειρουργείων».

Διαβάστε για το πού οφείλεται η απότομη διασπορά του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη στο news4health.gr



via Ειδησεις https://ift.tt/3kCZNkr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη