Μετακινήσεις εκτός νομού: Σε ποιες περιοχές δεν επιτρέπονται

Photo: INTIME

Εκτακτα μέτρα θα ισχύσουν από το Σάββατο με απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα στις πορτοκαλί περιοχές αλλά και μάσκες παντού. Σε ποιες περιοχές δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Δεν είναι ακόμα τουλάχιστον, στο τραπέζι η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού, στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο 3, καθώς προς το παρόν θα εφαρμοστεί το μέτρο της καθολικής χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα.

Ωστόσο, σε περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού 4, δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό. Συγκεκριμένα δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού για την Κοζάνη και για την Καστοριά που είναι στο κόκκινο.

Τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού όσες περιφέρειες βρίσκονται στα επίπεδα 3 και 4, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, ενεργοποιούνται δύο μέτρα: η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00 το πρωί. Από τα μέτρα εξαιρούνται όσοι εργάζονται νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Στο επίπεδο 4, δηλαδη σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται η Κοζάνη και η Καστοριά.

Στο επίπεδο 3, δηλαδή το πορτοκαλί, είναι: Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες, Αττική, Αχαΐα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα-Κύθνος, Λέσβος, Μύκονος, Πέλλα, Σάμος και Τρίκαλα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 882 νέα κρούσματα. Από αυτά, τα 290 στην Αττική, 188 στη Θεσσαλονίκη, 40 σε Λάρισα και 65 στις Σέρρες, ενώ είχαμε 15 νέους θανάτους, συνολικά 549 νεκρούς. 90 ασθενείς.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιοι εξαιρούνται, με τι χαρτιά θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μετά τα μεσάνυχτα

Στις περιοχές που ισχύουν τα εκτακτα μέτρα από το Σάββατο 24/10, οι μόνες εξαιρέσεις που θα επιτρέπονται, για μετακίνηση μετα τα μεσάνυχτα, είναι για τους εργαζόμενους εφ' όσον έχουν στην κατοχή τους πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, πού εργάζονται και πού τους απασχολεί η επιχείρηση και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας. Ουδείς άλλος.

Μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα: Οι 19 περιοχές που θα ισχύσουν τα μέτρα

Αλλαξε ο υγειονομικός χάρτης: Ποιες περιοχές εξαιρούνται από την απαγόρευση κυκλοφορίας και τη μάσκα παντού



via Ειδησεις https://ift.tt/37ybaGF

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη