Ο Γιώργος Κοτρωνιάς για την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών στα Ψωρονέρια

Ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς για την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών στα Ψωρονέρια.

Δείτε όσα ανέφερε:

Επιμένοντας σε παλαιότερο αίτημά μου σχετικά με την αξιοποίηση των "Πηγών Καλλιδρόμου" απέστειλα, προς τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Αντ. Μπέζα και προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλο, επιστολή στην οποία αναφέρω τα εξής :

"...Μετά από επικοινωνία μου με το ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκα ότι, οι ιαματικές πηγές Καλλιδρόμου (Ψωρονέρια), που βρίσκονται κοντά στη Λαμία και εντός του Δήμου Λαμιέων, ανήκουν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), δηλαδή υπάγονται στη δική σας αρμοδιότητα για αξιοποίησή τους.

Οι "Πηγές Καλλιδρόμου" είχαν παραχωρηθεί προς αξιοποίηση το 2014 στον Δήμο Λαμιέων, με συμφωνητικό για 25ετή παραχώρηση, το οποίο σας συνυποβάλλω ως συνημμένο με την παρούσα και το οποίο δεν ενεργοποιήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή (2014 – 2019).

Μετά από συνεννόησή μου με τον σημερινό Δήμαρχο, ο οποίος μου εξέφρασε την επιθυμία του Δήμου για ενεργοποίηση της υφιστάμενης ή άλλης αναθεωρημένης σύμβασης, σας παρακαλώ για τις ενέργειές σας, ώστε να υλοποιηθεί η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ 25 ΕΤΗ ΤΩΝ "ΠΗΓΩΝ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΥ" ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ.

Με την παραχώρηση ένα ακίνητο του Δημοσίου, που είναι τελείως αναξιοποίητο, θα αναδειχθεί προς όφελος της ανάπτυξης της περιοχής και των πολιτών.

Η δε ΕΤΑΔ θα αποκομίσει, σύμφωνα με το Συμφωνητικό του 2014, πέραν της αξιοποίησης του ακινήτου που αναλαμβάνει αποκλειστικά ο Δήμος και το αντίστοιχο τίμημα που προβλέπεται.

Αν θεωρείτε ότι, η πρότασή μου βρίσκεται μέσα στους στόχους για αξιοποίηση των ακινήτων και επειδή κανένας ιδιώτης δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για αυτό το ακίνητο, παρακαλώ με τις υπηρεσίες σας να δείτε το θέμα και να με ενημερώσετε".

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη