Η CHIPITA στηρίζει το νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της ΜΚΟ «Αποστολή», στη Λαμία

Ένα νέο σπίτι για τα παιδιά της Λαμίας ανοίγει τις πόρτες του, χάρη σε μία ακόμη επιτυχημένη συνέργεια της CHIPITA με τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή» και την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος. Πρόκειται για το νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Λαμίας «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ», το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει ουσιαστική υποστήριξη και ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης σε παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Αναγνωρίζοντας την αξία της πρωτοβουλίας, η CHIPITA αναλαμβάνει την κάλυψη των εξόδων για τη λειτουργία του νέου κέντρου συμβάλλοντας έτσι στο πολύτιμο έργο του.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος Β’, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, πραγματοποίησαν τα εγκαίνια του νέου κέντρου, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και των τοπικών παραγόντων της περιοχής.

Πρόκειται για έναν φιλόξενο και ευχάριστο χώρο, όπου όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή την καταγωγή τους, μπορούν να απασχολούνται δημιουργικά τις απογευματινές ώρες. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, τα προγράμματα του νέου ΚΔΑΠ Λαμίας, περιλαμβάνουν καθημερινά εκπαιδευτική υποστήριξη μετά το σχολείο, με δυνατότητα φιλοξενίας σε 220 παιδιά, ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

Επιπλέον, από το 2017 η εταιρεία υποστηρίζει το έργο της «Αποστολής», καλύπτοντας κάθε χρόνο τα έξοδα λειτουργίας του 1ου ΚΔΑΠ, στα Ιωάννινα. Εδώ και 4 χρόνια, πάνω από 600 παιδιά φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο Ιωαννίνων ενισχύοντας τις δεξιότητες και την κοινωνικοποίησή τους.

Στη διάρκεια των εγκαινίων του νέου ΚΔΑΠ στη Λαμία, που πραγματοποιήθηκαν στις 18 Οκτωβρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CHIPITA, κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος σημείωσε: «Η δημιουργία του νέου Κέντρου στη Λαμία μας γεμίζει χαρά γιατί εδώ είναι ο τόπος μας. Εδώ ξεκίνησε η δική μας ιστορία πριν από 30 χρόνια. Εδώ παράγουμε, εδώ δημιουργούμε και προσπαθούμε πάντα να είμαστε κοντά στους ανθρώπους της περιοχής μας. Ειλικρινά μας συγκινεί το σημαντικό έργο του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή», με τον οποίο μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και αρχές. Στο επίκεντρο είναι πάντα ο άνθρωπος και ειδικά η νέα γενιά που πιστεύουμε ότι θα διαμορφώσει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας».

www.kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη