Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Τι απαντούν οι πολίτες για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

INTIME

Σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το τί ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες, ποια πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, πόσο εμπιστεύονται την επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων, αλλά και σχετικά με την πρόθεση ψήφου, απαντά η νέα Πανελλαδική Δημοσκόπηση που διενήργησε (το διάστημα 16 έως 21 Οκτωβρίου) για τη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η INTERVIEW, με την υπογραφή του Δημήτρη Βασιλειάδη.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με το δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο αφορούν στην ανησυχία των πολιτών πρωτίστως για την οικονομία (43%) και μετά για την τουρκική προκλητικότητα (32%) και την πανδημία (20%), την ίδια ώρα που ζητούν πιο επιθετική πολιτική απέναντι στην Τουρκία (επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ ζητά το 30% και στρατιωτική απάντηση το 21%), ενώ εγκρίνουν την αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε ποσοστό 46% έναντι 38% που επιθυμεί να παραμείνει ίδια.

Ταυτόχρονα οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που οι περισσότεροι την προσδιορίζουν «μετά το 2023» (39%), ενώ το (28%) τη βλέπει να έρχεται το 2022. Σχετικά με τον COVID-19 φαίνεται η πλειοψηφία να εμπιστεύεται την επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων (65%), σημαντικό όμως ποσοστό (35%), δεν τους εμπιστεύεται πια. Ταυτόχρονα 60% των ερωτηθέντων είναι διατεθειμένο να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού όταν αυτό υπάρξει κι εφόσον υπάρχει εγγύηση ότι είναι ασφαλές, ενώ 30% δεν πρόκειται να εμβολιαστεί.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας και παρά την αύξηση των κρουσμάτων, η συντριπτική πλειοψηφία (68%) απαντά ότι κάνει ό,τι ακριβώς προβλέπεται, με ένα σημαντικό ποσοστό (25%) να κάνει χρήση μάσκας «τις περισσότερες φορές».

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των πολιτικών προσώπων, ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αξιολογείται πρώτος (6,8%) γεγονός που καταδεικνύει ότι ως πολιτικός προϊστάμενος των ενόπλων δυνάμεων έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών που εκτιμούν ότι διαχειρίζεται με επιτυχία την κρίση με την Τουρκία. Ακολουθούν ο Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης (6,7%), ο Τάκης Θεοδωρικάκος (6,3%), Βασίλης Κικίλιας και Κυριάκος Πιερρακάκης (6%), Μάκης Βορίδης (5,9%) και τελευταίος ο Νίκος Δένδιας με μόλις 5,8%.

Για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε ποσοστό 22% προτιμούν οι πολίτες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση αλλαγής ηγεσίας και αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα, με τον Αλέξη Χαρίτση να ακολουθεί (14%).

Σταθερή υπεροχή της ΝΔ

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους η συντριπτική πλειοψηφία του 39,4% εμπιστεύεται την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές.

Με διαφορά 20,3% από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 19,1%.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, μπροστά η ΝΔ ΜΕ 20,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ 39.4%

ΣΥΡΙΖΑ 19,1%

ΚΙΝΑΛ 7.3%

ΚΚΕ 5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.5%

ΜεΡΑ25 3.0%

ΑΛΛΟ 8,2%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 12,5%

ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 1,0%



via Ειδησεις https://ift.tt/35quB1y

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη