Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία Κυπρίων φοιτητών για το άνοιγμα των Βαρωσίων

Photo: thestival

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής Κύπριοι φοιτητές στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την έκνομη ενέργεια της Τουρκίας την Πέμπτη 8/10, να προχωρήσει σε επέκταση χρήσης μέρους του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Κρατώντας Κυπριακές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, οι φοιτητές ζητούν την επιστροφή της πόλης στους νομικούς κατοίκους της και πλήρη εφαρμογή των ψηφισμάτων 550 και 789 του Συμβουλίου ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν σιωπηλή διαμαρτυρία 46′ λεπτών συμβολίζοντας όπως λένε, την καταδίκη όσων απαράδεκτων συμβαίνουν εδώ και 46 χρόνια στην πατρίδα τους.

Ο Μιχάλης Χρυσοστόμου, μελος της παράταξης των Κυπρίων δήλωσε ότι: "Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε και να καταβάλουμε μια προσπάθεια ενάντια στη 2η εισβολή που γίνεται τώρα στον τόπο μας. Με τη 46′ λεπτή διαμαρτυρία σιγής θέλουμε να δείξουμε με αυτό τον τρόπο την άνανδρη απόφαση που πήρε ο Τούρκος πρόεδρος".

Ο ίδιος τόνισε πως η νεολαία ποτέ δεν ξεχνά. "Αίτημά μας είναι να υπάρχει μια δημοκρατία, θέλουμε να σταματήσει να υπάρχει αυτή η δικτατορία μέσω της Τουρκίας" πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, τα άτομα άφησαν στον ουρανό λευκά φαναράκια δίνοντας ένα μήνυμα ελευθερίας και ελπίδας. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τους διαδηλωτές να χειροκροτούν και να ψάλουν τον εθνικό ύμνο.via Ειδησεις https://ift.tt/2Ikh83r
Από το Blogger.