Βόρεια Κορέα: Έκτακτο δελτίου καιρού για ...«κορονόσκονη» από την Κίνα!

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στη Βόρεια Κορέα, τα δελτία καιρού προειδοποίησαν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, καθώς έρχεται «κύμα σκόνης» από την Κίνα που θα φέρει ...τον κορoνοϊό.

Το Κρατικό Τηλεοπτικό Δίκτυο της χώρας έκανε λόγο για κύμα σκόνης, δηλαδή άμμου, που θα κατακλύσει την Β. Κορέα ερχόμενο από την Κίνα και την Μογγολία και οι πολίτες συμμορφώθηκαν, με τους δρόμους της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ να παραμένουν εν πολλοίς άδειοι.

Η κυβέρνηση επέβαλε επίσημη απαγόρευση των δημοσίων έργων και της εργασίας σε εξωτερικούς χώρους μέχρι να κοπάσει το φαινόμενο.

Η σκόνη αυτή, είναι άμμος από τις ερήμους της Κίνας και της Μογγολίας, που μεταφέρεται μια με δύο φορές το χρόνο μέσω του αέρα στην Βόρειο Κορέα και θεωρητικά είναι όντως επιβλαβής, καθώς είναι αναμεμειγμένη με τοξικά σωματίδια από βιομηχανικά απόβλητα που ίσως επιβαρύνουν το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου. Όμως, δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά η σύνδεσή της με την μετάδοση του κορωνοϊού.

Ο ιός θεωρείται ότι μπορεί να επιβιώσει στον αέρα για ώρες, όμως η μετάδοσή του έχει κυρίως να κάνει με την επαφή με άτομα που είναι ήδη φορείς του ιού, ή με την επαφή με μολυσμένες από τον ιό επιφάνειες.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην γειτονική Ν. Κορέα σχολίασαν τα μέτρα, λέγοντας ότι η μετάδοση του ιού μέσω της σκόνης είναι «αδύνατη», όμως η Β. Κορέα επέδειξε για ακόμη μια φορά τον υπερβάλλοντα ζήλο της για να διατηρήσει τα κρούσματά της στο μηδέν, κάτι που ισχυρίζεται ότι έχει πετύχει από το ξέσπασμα του ιού μέχρι και σήμερα.

Πάντως, οι βορειοκορεάτες πολίτες αναμένεται να μπορέσουν σύντομα να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, καθώς η ατμόσφαιρα έχει ήδη αρχίσει να καθαρίζει από την ...«κορονόσκονη».

Με πληροφορίες από BBC



via Ειδησεις https://ift.tt/35s4pne

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη