Βασιλακόπουλος: «Προτιμότερη η διασκέδαση με μέτρα στα μπαρ, παρά στις πλατείες»

Βασιλακόπουλος: «Προτιμότερη η διασκέδαση με μέτρα στα μπαρ, παρά στις πλατείες»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, εντατικής θεραπείας Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στο Mega για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ανέφερε: «Σχετικά με τους λόγους για την ανοδική πορεία των κρουσμάτων δεν μπορεί να δοθεί αυστηρή επιστημονική απάντηση, ωστόσο πολύ μεγάλο ρόλο φαίνεται πως παίζει η αλλαγή του καιρού και η χαμηλότερη θερμοκρασία. Όλοι οι αναπνευστικοί ιοί όταν αυξάνει η θερμοκρασία έχουν μικρότερη μεταδοτικότητα».

Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Mega σχολίασε και το πόσο κοντά βρισκόμαστε στα 1.000 κρούσματα μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, με 865 κρούσματα.

«Είμαστε κοντά στα 1.000 κρούσματα», είπε, και εξήγησε πώς προκύπτουν τα κρούσματα: «Αυτή τη στιγμή γίνονται περίπου 20.000 τεστ την ημέρα, ενώ πριν από ένα μήνα γίνονταν 15.000 τεστ. Όσο περισσότερα τεστ κάνουμε τόσο περισσότερα κρούσματα θα βρούμε. Συνεπώς δεν πρέπει να αναφερόμαστε μόνο στα κρούσματα που εντοπίζουμε αλλά και στο πόσα τεστ έγιναν».

Αναφορικά με την Αττική, σχολίασε ότι τα 331 νέα κρούσματα χαρακτηρίζονται ως «επέλαση» του κορονοϊού, παρόλα αυτά η Αττική έχει περίπου το 35% των κρουσμάτων στη χώρα, ποσοστό μειωμένο σε σχέση με το 70% που είχε πριν από 15-20 μέρες.

Αντίθετα, η Θεσσαλονίκη είχε ελάχιστα κρούσματα, όμως πλέον η αναλογία των κρουσμάτων αναφορικά με τον πληθυσμό της είναι πολύ μεγαλύτερη συγκριτικά με την Αθήνα.

Κατά την άποψη του κ. Βασιλακόπουλου για να μειωθεί η μεταδοτικότητα του ιού θα έπρεπε να απαγορευθεί οποιαδήποτε μαζική εκδήλωση και διαδηλώσεις.

Εστιάζοντας στα κλαμπ και τα μπαρ σχολίασε πως όταν τηρούνται τα μέτρα προστασίας τότε λειτουργούν με ασφάλεια. «Σε αντίθετη περίπτωση όταν δηλαδή δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας, τότε η πολιτεία αναγκάζεται να λαμβάνει όλο και πιο σκληρά μέτρα που είναι δυσβάστακτα για την οικονομία αλλά και την ψυχολογία μας».

Τέλος, εκτίμησε ότι θα ήταν προτιμότερο να διασκεδάζουν οι θαμώνες ενός μπαρ ή κλαμπ τηρώντας τα μέτρα σε οργανωμένο πλαίσιο ακόμη και μετά τις 12, παρά να συνωστίζονται μετά τα μεσάνυχτα σε πλατείες.via Ειδησεις https://ift.tt/2HrQ3uu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.