Στη Σάμο θα μεταβεί μετά το διάγγελμα ο Μητσοτάκης

Στη Σάμο θα μεταβεί μετά το διάγγελμα ο Μητσοτάκης

Στις 12 το πρωί του Σαββάτου θα μεταδοθεί το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά της πανδημίας.

Μετά το διάγγελμα θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις από τον Χ. Σταϊκούρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί αμέσως μετα το διάγγελμα στη Σάμο.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους της Σάμου, να επιθεωρήσει τις ζημιές που έχουν προκληθεί από τον σεισμό και το μίνι τσουνάμι που προκλήθηκε, ενώ θα έχει σύσκεψη και με τους τοπικούς φορείς.

Στο διάγγελμά του, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για χθες αλλά αναβλήθηκε λόγω του φονικού σεισμού στη Σάμο, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα και ότι κλείνει η εστίαση.

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, με το σημερινό του διάγγελμα, το πρωί, αναμένεται να ανακοινώσει λουκέτο στην εστίαση, πιθανότατα για έναν μήνα, με την ελπίδα θα ανακοπεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και να μην χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το ύστατο μέτρο του γενικού lockdown, και μάλιστα πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων.

Τα μέτρα που έχουν «κλειδώσει» προβλέπουν το κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των καφέ για τους καθήμενους αφού θα επιτρέπεται το delivery και το take away. Ουσιαστικά θα ανακοινωθεί το μοντέλο του περασμένου Μαρτίου για την εστίαση.

Παράλληλα θα προβλέπεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 σε πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, αντί τις 00:30 που προβλεπόταν μέχρι στιγμής ενώ ανοικτό είναι ακόμη αν θα εφαρμοστεί η απαγόρευση μετακίνησης από τις «πορτοκαλί» και τις «κόκκινες» περιοχές. Παράλληλα δεν εξετάζεται προς ώρας το ενδεχόμενο κλεισίματος των σχολείων



via Ειδησεις https://ift.tt/2Jd9ZlN

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη