Τα νέα δεδομένα για τα άτομα που επιτρέπονται στα αυτοκίνητα με τα νέα μέτρα

INTIME

Ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορονοϊό φέρνει σημαντικές αλλαγές και στους επιβαίνοντες στα ΙΧ. Όπως μπορείτε να δείτε στην απόφαση παρακάτω, μέχρι και πριν την έκδοση του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων σε όλη την επικράτεια ήταν 4 ενώ πλέον υπάρχουν ανατροπές τόσο στο επίπεδο 2 όσο και στο επίπεδο 4 του χάρτη.

 περιγράφονται στην απόφαση παρακάτω. Δείτε τι ισχύει για το επίπεδο 2, 3 και 4.

Επίπεδο 2

Μέχρι 3 επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ., ταξί, Ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.4093/2012 (Α'222) μέχρι επτά θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

Μέχρι 5 επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ., ταξί, Ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.4093/2012 (Α'222) μέχρι 8 ή 9 θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

Επίπεδο 3

diodia379

Μέχρι 2 επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ., ταξί, Ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.4093/2012 (Α'222) μέχρι επτά θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

Μέχρι 4 επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ., ταξί, Ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.4093/2012 (Α'222) μέχρι 8 ή 9 θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

Μέχρι 4 επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα, στα διπλοκάμπινα , μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

Επίπεδο 4

Μέχρι 1 επιβάτης πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ., ταξί, Ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.4093/2012 (Α'222) μέχρι επτά θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

Μέχρι 2 επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ., ταξί, Ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.4093/2012 (Α'222) μέχρι 8 ή 9 θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

Μέχρι 3 άτομα πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα, στα διπλοκάμπινα , μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.

Επίσης το επίπεδο 4 προβλέπει απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της περιφερειακής ενότητας στην οποία αφορούν τα μέτρα.

Η χρήση της μάσκας στα ΙΧ

Η χρήση της μάσκας στα ταξί είναι υποχρεωτική, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τα ΙΧ αυτοκίνητα. Δηλαδή αν μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητο βρίσκονται μέλη της ίδιας οικογένειας που διαμένουν και στο ίδιο σπίτι, η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική. 

Υπενθυμίζεται πως στις κίτρινες περιοχές ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων σε ΙΧ είναι τα 4 άτομα, ενώ στις κόκκινες τα 3.



via Ειδησεις https://ift.tt/31Enlhp

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη