Ο Γιώργος Σαγιάς για την αποπομπή από το Περιφερειακό Συμβούλιο του Χαράλαμπου Γιώτη: Eνέργεια, η οποία δεν περιποιεί τιμή στην Αυτοδιοίκηση και δείχνει ασέβεια στο δημοκρατικό πολίτευμα και στη λειτουργία του

Αποπέμφθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής κ. Χαράλαμπος Γιώτης, κατόπιν προτάσεως τού Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού και στήριξη από τις παρατάξεις τής μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας.

Αποπομπή σημαίνει παύση από εργασιακή θέση, εκδίωξη από θέση και έχει συνώνυμό της τη λέξη απόλυση.

Δημοκράτης είναι ο οπαδός τού δημοκρατικού πολιτεύματος, αυτός που θεωρεί και αποδέχεται την δημοκρατία ως το καλύτερο σύστημα διακυβερνήσεως, αυτός που συμπεριφέρεται σύμφωνα με τις αρχές τής δημοκρατίας (που υπερασπίζεται την ελευθερία τού λόγου).

Εκλογή σημαίνει το να επιλέγει κάποιος κάτι ή κάποιον και έχει συνώνυμες λέξεις τη διαλογή, το ξεχώρισμα, την προτίμηση και σηματοδοτεί την ανάδειξη προσώπου σε ορισμένο αξίωμα διά ψηφοφορίας.

Γκουλάγκ (ακρωνύμιο που σημαίνει: Γενική Διεύθυνση Αναμορφωτικών Στρατοπέδων Εργασίας) ήταν το σύστημα των στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας, στα οποία έστελνε το σοβιετικό (σσ: κομμουνιστικό) καθεστώς τους αντιφρονούντες.

Κιμ Γιονγκ Ουν ονομάζεται ο κομμουνιστής Πρόεδρος της Βορείου Κορέας, ο οποίος ανατίναξε αντιφρονούντα συγγενή του, ενώ άλλον αντιφρονούντα τον έδωσε ως τροφή στα σκυλιά του.

Κατανοώντας απολύτως την πολιτική αυτών που ουδέποτε αρνήθηκαν την δικτατορία τού προλεταριάτου, κατανοώντας απολύτως αυτούς που ουδέποτε καταδίκασαν δημοσίως, ρητώς και απεριφράστως την ένοπλη βία, κατανοώντας απολύτως αυτούς που ουδέποτε καταδίκασαν όσους εξευτέλισαν και "έριξαν τη χώρα στα βράχια", παρατηρώ μετά μεγίστης προσοχής φίλους και γνωστούς περιφερειακούς συμβούλους και προσπαθώ να κατανοήσω τη στάση τους. Σκέφτομαι, πώς τάχα προσχώρησαν στην -παράνομη για δημοκρατικό καθεστώς- "αστυνομία λόγου"; Πώς αποδέχθηκαν να συναινέσουν σε φίμωση της ελευθερίας λόγου; Πώς υπονομεύουν τη δημοκρατία και αυτή καθ' αυτή την εκλογική διαδικασία; Οι οπαδοί τής δικτατορίας του προλεταριάτου, μειδιούν και επαίρονται με το λενινιστικό "Οι αστοί θα μας δώσουν το σχοινί που θα τους κρεμάσουμε"! Οι υπόλοιποι όμως;

Η απόφαση αποπομπής είναι άδικη και λανθασμένη και πρέπει να αλλάξει άμεσα.

ΥΓ: Ως πρώην δημοτικός σύμβουλος αλλά και ως ενεργός πολίτης, ένιωσα την ανάγκη να γράψω δημοσίως την άποψή μου για αυτή την ενέργεια, η οποία δεν περιποιεί τιμή στην Αυτοδιοίκηση και δείχνει ασέβεια στο δημοκρατικό πολίτευμα και στη λειτουργία του. 

Γιώργος Σαγιάς

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη