Κορονοϊός Ελλάδα: Προς lockdown η Θεσσαλονίκη, τα μέτρα που εξετάζονται από την κυβέρνηση

eurokinissi

Κορονοϊός Ελλάδα: Την εφαρμογή lockdown στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, για την Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού, τα οποία ξεπέρασαν τα 1500 την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.

Οι λοιμωξιολόγοι, σε έκτακτη συνεδρίαση το βράδυ της Τετάρτης, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα το πρωί, εξέτασαν τα τελευταία δεδομένα μετά και την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Τετάρτη και θα προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα στον πρωθυπουργό, με την Θεσσαλονίκη να βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά την ραγδαία αύξηση που παρουσίασε στα κρούσματα, με 384 μόνο την Τετάρτη.

Ενα από αυτά τα μέτρα, σύμφωνα και με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο, είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων από Νομό σε Νομό, γι' αυτούς που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» και στο «κόκκινο» επίπεδο.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, ανέφερε πως τα περισσότερα μέτρα που συζητούν οι λοιμωξιολόγοι είναι «συμπληρωματικά» των μέτρων που ήδη υπάρχουν, αλλά σε πιο αυστηρό πλαίσιο, ενώ σημείωσε ότι εάν τηρηθούν τα μέτρα και οι αποστάσεις στην εστίαση, μπορεί να μην απαιτηθεί να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί, πέρα από το lockdown στην Θεσσαλονίκη, είναι τα εξής:

- Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού και στις «πορτοκαλί» περιοχές, κάτι που γίνεται ήδη στις «κόκκινες».
- Χρήση μάσκας παντού και στις «κίτρινες» περιοχές.
- Εστίαση: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να φορούν όλοι μάσκες και στο τραπέζι, με αφαίρεση μόνο για το φαγητό.
- Συστάσεις για την μουσική: Όσο πιο χαμηλά είναι, τόσο λιγότερο αναγκάζονται να μιλούν δυνατότερα, καθώς έχει αποδειχτεί ότι ένα λεπτό δυνατής ομιλίας μπορεί να παραγάγει πάνω από 1.000 αερολύματα.

Παράλληλα, στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν αναφερθεί το τελευταίο διάστημα και το ενδεχόμενο να κλείνει νωρίτερα η εστίαση (21:00 αντί για μεσάνυχτα).

Πρόκειται για ένα μέτρο που για την ώρα δεν φαίνεται να επιβάλλεται, σύμφωνα και με όσα ανέφερε σε δηλώσεις του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σοκαριστική η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, πάνω από 1500 τα κρούσματα

Ανακοινώνουμε 1547 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 34299, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες.

4003 (11.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12552 (36.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

108 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 280 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 603 θανάτους συνολικά στη χώρα. 228 (37.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.



via Ειδησεις https://ift.tt/37XPBzk

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη